Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pamět RAM

Od: killjoke* odpovědí: 15 změna:

Zdravím všechny, chci se zeptat... přikoupil jsem do pc paměť RAM. Měl jsem (2x2 gb) mám na desce 2 sloty. Koupil jsem 1x 8gb a vyměnil místo jedné 2gb...mám tedy 10 gb Ram.

Když se kouknu do nastavení, ukazuje mi to, že mám k dispozici jen 4 gb... musím to nějak přenastavit? Nebo to počítač pobere sám a uvolňuje si tolik paměti, kolik je jen potřeba?...

Díky za všechny odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máš 32bitovy systém, jestli chceš využít celou RAM je potřeba koupit 64bitovy systém...

chizuru*
hodnocení

0x

Ahoj,
pravděpodobně je v počítači nainstalovaný jen 32-bitový operační systém. Pro překročení 4GB limitu je třeba mít 64-bitový OS.

doplněno 17.08.14 17:30:

Moc pomalu.. koukám že jsem byla předběhnuta :D

repkin*
hodnocení

0x

Taky dost záleží na tom, jaké maximum RAM podporuje MB (základní deska).

killjoke*
hodnocení

Ano, mám 32 bit. system win7...takže mi nezbívá nic jiného,než Win přeinstalovat?

doplněno 17.08.14 18:28:

...nedá se třeba náhodou stáhnout někde update na 64bit Win 7? Nebo si musím koupit nové win7 64 bit?

chizuru*

Bohužel 32-bit na 64-bit nelze Upgradeovat. Jsou to uvnitř jinak řešené systémy.

doplněno 17.08.14 19:00:

Respektive to Upgradeovat lze, ale takovým způsobem že se ten systém přeinstaluje, takže je třeba programy a tak dále instalovat znovu a všechna data jsou zálohována do adresáře Windows.old.

meart*

stahni z cztorenttracker win7 64bit podivej se jeste co mas za desku a kolik ram ti podporuje... nicmene v jednom slotu 8gb a v druhem 2gb neni stastne reseni... bud nechej jen tu 8gb a nebo ty 2x2 coz bohate staci, stejne ty ramky ti ren kompl nezrychli, zalezi na procesoru a hdd, pokud mas nejakou starou baracudu tak jsi vyhodil penize :) kup za 2000 1TB SDhdd paradni rychlej disk. Za 1500 desku na ddr3, za 1500 ramky.. za 5000 mas slusnej zaklad

lmgify

kup za 2000 1TB SDhdd paradni rychlej disk
Videl jsi to skutecne v provozu,nebo o tom jen tak mluvis? Ty disky totiz maji jen 8GB SSD a ten snad jeste neni pristupny jako dalsi disk, ale funguje jen jako cache pro ten HDD. *sok*

V kazdem pripade ani cenove jsem koukal, ze se to nevyplati ( HDD bez SSD , ceny SSD). Koupil bych radeji normalni SSD a normalni HDD. Pak si na to clovek muze rozhodit programy a data jak chce a pojede to plnou rychlosti.

doplněno 19.08.14 11:40:

Jen pro uplnost: prave jsem objevil WD Black Dual Drive, coz je 2,5"1TB disk se zabudovanym 128GB SSD. Je to typ WD1001X06XDTL, kdyby to nekdo hledal.

Vzhledem k tomu, jakou tomu delaji reklamu, tak predpokladam, ze to bude prvni disk podobneho druhu (tedy velky zabudovany disk SSD, misto tech predchozich 8GB chcipaku ve funkci cache).

lmgify

nedá se třeba náhodou stáhnout někde update na 64bit Win 7?
Jen pro doplneni uvedu (vim, ze uz to pro tebe neni aktualni), jaky nazor ma na upgrade 32bit Windows na 64bit Windows Microsoft.

" Chcete-li přejít z 32bitové verze systému Windows na 64bitovou verzi systému Windows 7 nebo naopak, bude nutné zálohovat soubory a během instalace systému Windows 7 vybrat volbu Vlastní. Pak bude nutné obnovit soubory a znovu nainstalovat programy."

killjoke*
hodnocení

sestava... intel pentium dual core 2.60 GHz, deska: Asus P8H61-M LE, graf. GeForce GTX 550 Ti.

Chci si jestě koupit lepší procesor, Intel dual core 3 GHz ... Mám do něj jít? To už by mohlo běžět svižněji, co myslíte?

Ty Ramky už jsem vyřešil nainstalováním 64bitového systému ;) Díky za rady !

meart*
Svizneji to mozna pobezi ale rozdil vubec nepoznas. Ja jsem presel z dvoujadra 2,1 na 6 jadro 3,9 a to poznat bylo. Ale rozdil 400 mhz nepoznas

prskac1*
hodnocení

0x

Ano paměti ti pojedou na 64bit systému,ale nevím na čem chceš využít 10GB v Ramkách?

Mám 8GB v herním kompu a v životě jsem je nevyužil naplno. A takový blázen abych měl kvůli vytížení ramky na pozadí 10 programů nejsem.

killjoke*
hodnocení

Vím o tom, že to nevyužiji, dnes jsem byl v alze...chtěl jsem si koupit 2x4 GB ... ale to vyšlo jen o něco levněji, jak 1x8 gb ... tak jsem logicky sáhl po té lepší a levnější možnosti ;)

Jiný důvod to nemá.

meart*
Lepsi je mit 2#4 v dualu a ne 1#8. A na dvoujadro se vys... Nastuduj si neco o sprazovani jader a jak poupravit aplikacky ktere bezne pouzivas na takovou uroven, ze pojedou jednou tak rychle. To ber mqlinko s rezervou. Je toho plny yt

killjoke*
hodnocení

Poslední otázka :)

Myslíte, že je lepší mít

1x8gb ram

1x8 gb + 1x2 gb ram

nebo 2x2 gb ram ... co myslíte...co je nejvýkonější?

a z jakého důvodu nebude dělat dobrotu mít v jednom slotu 2gb ram a ve druhém 8gb, jak tu psal @meart

díky ;)

lmgify

Odpoved ti da manual ze stranky vyrobce: konkretne v kapitole 1.7.2 se pise, ze co neni sparovane, tak k tomu bude pristup jen jednokanalove. Z tech tvojich popisovanych konfiguraci tak bude nejrychlejsi ta 2x2GB (k celym 4GB se bude pristupovat dvoukanalove),

doplněno 19.08.14 09:42:

Od nejrychlejsi sestavy k nejpomalejsi:

1. 2×2GB: k celym 4GB se bude pristupovat dvoukanalove

2. 1×8GB + 1×2GB: ke spodnim 4GB se bude pristuppovat dvoukanalove, k hornim 6GB jednokanalove

3. 1×8GB: k celym 8GB se bude pristupovat jednokanalove

doplněno 19.08.14 09:46:

Verze 1. a 2. vlastne budou stejne rychle, jen v tom pripade 2. budes jeste mit navic 6GB. Na druhou stranu ty 2×2GB jsou asi stejne, takze maji stejne časování, coz v te kombinaci 8+2GB asi nebude a kdovi, jake casovani ten řadič zvoli (manual k desce nedoporucuje kombinovat moduly s ruznym casovanim - viz nize). Asi budes muset udelat nejake rychlostni testy testovacimi programy, jak je ta pamet rychla v obou pripadech.

Pamět RAM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]