Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
půjdu teď prvním rokem na střední a budu si pořizovat nový notebook, celou základku jsem měla nějaký od Emachines s Linuxem a vůbec mi nevyhovoval, zvláště proto, že ve škole pořád používáme Windows a na střední určitě budeme taky, a tak bych si teď ráda pořídila nějaký lepší. Nevíte o nějakém dobrém studentském notebooku kolem 10 000, který má Windows (7/8)? Hlavně bych chtěla nějaký lehký, abych jej mohla snadno přenášet, s dobrou klávesnicí, protože budu hodně psát a také s dobrou grafikou. Je těžké najít dobrý notebook kolem této částky, a tak se ptám, jestli nějaký neznáte. Já jsem objevila tento: alza.cz/...
ale nevím... co si o něm myslíte, popřípadě vlastníte jej někdo?
Předem díky.
Mandie
jsem měla nějaký od Emachines s Linuxem a vůbec mi nevyhovoval, zvláště proto, že ve škole pořád používáme Windows a na střední určitě budeme taky
Ano, je to velke selhani skolniho systemu. Porad vychovava nove a nove generace zavislaku na programech komercnich firem. Pritom uz 20 let neni pro beznou praci s pocitacem zapotrebi zadneho placeneho programu! Vse lze ziskat zdarma a legalne z Internetu (Linux, LibreOffice, Firefox, GIMP, ...)
Já bych do Aceru klidně šel. Jejich poruchovost je už dávno jenom fáma. Mně tu dva jedou už šestý rok bez jediného problému. Ten můj každý den, na balkóně v horku i mrazu. Acer má navíc perfektní servis. Pokud by měl být jako doplněk k PC, pak OK. Pokud ale jenom NB, tak na práci je to podle mě malý displej.
Acer jedine Travelmate.
K tomu uvedenému - co na tom chceš dělat, psát ve Wordu, být na FB? To asi OK, ale Celeron teda nic moc. On rozpočet 10k teda taky není zázrak. A stejně je to malý. Tydle prcky jedině na každodenní přenášení - to vážně do školy potřebuješ?
Pokud budeš doma nebo na internátu, tak doporučuju 15,6" jako náhradu stolního PC, případně 14", ale těch se moc nedělá.
Já bych si připlatil a koupil Macbook AIR. Jelikož požaduješ grafiku, tak předpokládám že se jedná o grafickou školu takže OS-X. Acer není špatná značka, já osobně ale preferuji Asus nebo Dell (tedy až po Applu ). Rozhodně se vyhni HP...
Widle nedoporučuji, to je jen pro hráče, jinak na kancelářkou práci je Ubuntu nejlepší volba. Až do ted jsem používal Linux ve škole i doma, ted přecházím na OS-X protože potřebuji dělat hudbu.
Osobně po 5ti letes s osx a iOS doporučím to samé ale pokud má dotyčná 10k tak Mac nevím...
Za 10 by musela hledat...
Tak jsme tento našel, jako plus by měla cca 8-10 hod výdrž ver wordu, malý lehký, unibody hlinikové šasi, tak core 2 duo možná není nějaká střela no nicméně jako první stroj na trhu s SSD připojeným pře PCIE je to úžasná střela proti plotnovým srajdám...
A pokud slečna trpěla s linuxem tak by se jí mac os mohl zalíbit...otázka co a na jaké škole bude dělat.
Jak jsem se chtel podivat na ten zazrak SSD pres PCIe, protoze vim, ze tyhle "disky"jsou z nejakeho duvodu strasne drahe, kdyz se koupi jako doplnek do novych PC. Nemohl jsem najit, jak velky ten disk je. Jen jedna stranka pise, ze by to snad melo byt 128GB standardne, coz neni vubec spatne.
Apply jsou ale stejne predrazene (protoze tam neni zadna konkurence a tedy i tlak na cenu), takze chude studentce bych doporucil PC.
Drahé až tak nejsou..ale pokud někdo kupuje lowcost plotny s 5 tis otáčkami s pegatronu tak je jasné co si myslí o ceně...
Drahé jsou jak kvůli velikosti tak kvůli opravdu nekompromisní rychlosti.
Min je nepletu li se 128Gb poté to narůstá...
Předražené opravdu nejsou, stačí si pohledat např. parametry macbookuAir a něco identického u konkurence...nelze najít, všichni na tom rýžují víc..přesně tak to je.
Už několik let nejsou schopni oni předrážeči donést úkaz předraženosti...
Drahé až tak nejsou..ale pokud někdo kupuje lowcost plotny s 5 tis otáčkami s pegatronu tak je jasné co si myslí o ceně...
Mel jsem na mysli v porovnani s jinymi (tj. SATA) SSD stejne kapacity.
Ceny PCIe verzi, ceny stejne velkych (120/240GB), ale na SATA 3/6Gbps
Já jsem také pro Acer. Už sedmým rokem si kupuji pouze Acer a za tu dobu mám již třetí, ale to z toho důvodu, že ten první mi tedy opravdu odešel po dvou letech (jen chipset, jinak je plně funkční, ale oprava je strašně drahá), ten druhý jsem prodala a funguje dodnes a třetí mám teď rok. Také si myslím, že poruchovost je už jen fáma, ale konstrukčně tedy ty levnější vypadají spíše jako maketa, ale funkčně jsou perfektní Prostě za málo peněž hodně muziky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.