Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Několikrát denně seknutý počítač

Od: johne odpovědí: 6 změna:

Několikrát za den se mi sekne počítač, nefunguje nic, ani tlačítko napájení, jenom odpojit ze zásuvky. Je to čím dál častější, dnes už je to po třetí, někdy mi zůstane hrát hudba a myš se hýbe, ale nic nejde dělat, jindy se sekne úpně, i s hudbou a myší. Co by se s tím dalo dělat? Nezáleží na tom co zrovna dělám, jednou jsem od pc odešel, neměl jsem nic zaplého a jak jsem se vrátil, byl seknutý.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Beztak to máš zavirovaný. Když nic nevíme o tvém PC a co tam máš za systém tak jak ti poradit?

johne
hodnocení

No asi je tam vir, ccleaner mi nepomohl, antivir mám Microsoft Security Essentials, W7.

johne
hodnocení

trvalo to 11,5 hodiny, našlo to 11 infikovaných souborů, zatím včechno v pořádku, tak snad to bylo tím, díky.

Ještě to pak musíš opakovat druhý den. Dokud nic nenajde. Pak to odinstaluj a dej si tam nejnovější Aviru abys měl 100% jistotu. M2 se několikrát počítač zaviroval přes Firefox, ale pouze profil firefoxu, a to se dá snadno odhalit, když to začne blbnou a máš spuštěný prohlížeč. Jak ho zavřeš, vše jede normálně. Tak dám prohledat dokumenty a profily, pčšípadně celý systémový disk a odstraním virus. Jinak pokud instaluješ nelegální věci stažené z netu, tak to často obsahuje viry a tak se snadno dá zavirovat počítač. Samozřejmě pokud máš antivirák tak ne.

Poznámka: je lepší mít nainstalovaný dva operační systémy, z toho jednoho prováděj antivirové kontroly. Druhý používej jen na práci. Např. Windows XP vyžaduje min. 4 GB - max. 6-7 GB místa pro oddíl, pokud tam chceš mít jen Antivirák a nebudeš dál nic instalovat. Z toho systému můžeš spouštět i degrag na provedení defragmentace, což má větší účinnost než ji spouštět na oddíl ze kterého je načtený systém.

zwiki*
hodnocení

0x

Nemusí to být nutně zavirovaný,ale asi starým počítačem,který mele z posledních sil a také ho vyčistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]