Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybová hláška invalid system disk

Od: sju odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu, mám nový notebook Futhitsu siemens Amilo 2550 a dneska jsem na druhý počítač nainstalovala router, abych měla net i na notebooku, internet na notebooku šel, pak jsem nainstalovala hru a počítač se potřeboval restartova. Po restartu mi naskočila černá obrazovka a hláška invalid system disk, please replace disk and press any key. Disk jsem vytáhla, ale počítač nenajel, vůbec nevím v čem je chyba, mám windows vista a instalační cd nemám pouze zálohy.

Díky moc za případné rady

Zuzana

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) pojem na druhý pc jsem naistalovala router? Router s tim nema co delat a nastavuje se v síti...

2) buď máš v mechanice nějaké cd, disketu nebo flashku.

3) pokud ne tak koukni do biosu (většinou klávesa del nebo F2 hned při startu počítače) zda tam je vidět disk

al bunda*
hodnocení

0x

Neřekla jste, zda jste počítač restartovala, nebo aspoň zda jste po vytažení disku stiskla libovolnou klávesu, jak to po vás chtělo a co se dělo dál?

Takže počítač v prvé řadě restartujte a hlaste, co se děje. Přičemž by bylo milé, kdybyste si uvědomila, že vám nekoukáme přes rameno.
Díky.

sju
hodnocení

Ahoj díky za radu, do Biosu jsem se dívala a disk jsem nenašla nebo nevím kde hledat, nebo se nezobrazuje? tak co dál?

sju
hodnocení

počítač jsem restartovala, zmáčkla libovolnou klávesu a furt to píše to samé a nic a nic se neděje :(

al bunda*

jak říkal Mav, není někde zapomenutá nějaká externí paměť? Flashka, karta z foťáku, připojený telefon, připojený zapnutý externí disk? Ono to načítá systém z disku, na kterém ten systém není. Tím diskem může být cokoli, co jsem uvedl i něco jiného. Zapínáte holý noťas?

sju
hodnocení

uf, tak už je to v pohodě :), já jsem ale blbec fakt jsem tam nechala flashku!

Díky moc za Vaše rady jste mě zachránili :)

al bunda*

Díky za uznání i za přiznání. Zachovejte nám přízeň.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]