Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý signál WIFI v rodinném domě

Od: internetak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám problém s novém rodinném domě se signálem WIFI. Dům má sklep (kde wifi taky potřebuji), první patro a patro druhé.

Wifi potřebuji ve všech prostorech, nejvíce v prvním patře, kde jsem taky nechal vyvést při stavbě husím krkem drát od přijímače ze střechy. Takže tam je umístěný router. V tomhle patře je taky signál dobrý, ve sklepě ujde, ale v horním patře je mizerný :(

Jak to můžu vyřešit? Router mám úplně obyčejný od poskytovatele intenetu, napadlo mě, že bych koupil lepší router, v Okay jsem viděl routery se 3 antény dokonce, ty už musí vysílat. Ale zase poskytovatel mi říkal, že problém nevyřeším jen "vysílačem" routerem, ale že princip pracuje obousranně. Musel bych mít silnější vysílač i na mobilu či notebooku.

Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x

A co dat podruzne AP do horniho patra? Protahnout kabel od routeru do patra a tam pripojit AP a mate se signalem vystarano.

hodnocení

2x

Dobry den, v jake poloze mate natenu? zkuste ji dat vodorovne, ne svisle. Jinak to vypada, ze mate silne ruseni do druhehom patra. Zkuste si pohrat s umystnenim routeru a anteny.

Jako reseni by jsem doporucil do patra dotaknout kabel a dat na nej repeater. Potom mate signal v patre zaruceny

doplněno 11.08.14 12:58:

Dale muzete vyzkouset zapnout jen jedno pasmo, ktere vyuzivate, treba b, nebo g. router ze tremi antenami nemusi byt silnejsi, spis podporuje N.

Jinak zkuste jeste na notebooku program vistumbler. Zobrazi vam uroven signalu a i wifi, ktere mate v okoli. Takze muzete potom na Vasem wifi routeru nastavit kanal, ktery neni obsazeny a tudis tam bude nejmensi ruseni.

Dalsi mznost by byla smerova antena, jestli signal potrebujete na jednom miste.

bruk600*
hodnocení

2x

Dobrý den, pro začátek bych zkusil výkonější anténu na stávajícím AP. Třeba něco takového:

aukro.cz/...

aukro.cz/...

Tato anténa by měla mít vyšší vysílací výkon a taky i vyšší citlivost a potom nemusíte řešit výkony na straně klientských zařízení.

internetak
hodnocení

Díky. Jako nejvhodnější mi přijde dát ten druhý router, nebo jak jste to mysleli.

Jenomže už se nedostanu z 1.patra do 2.patra, musel bych sekat zase do zdi...ze střechy do 2 patra bych se dostal, tam mám nechaný husí krk...

Šlo by to tedy někde u antény rozpojit a poslat dolů a tam napojit ještě jeden router? Děkuji

paw*
Slo by to tak, ze date router od poskytovatele pod strechu a z nej vytahnete kabel do prizemi. Router pod strechou by vam pokryl signalem patro. A nebo se z prizemi vratit kabelem na strechu a zase dolu. To je mozna nejsnazsi.

au1
hodnocení

0x

buďto silnější anténu do routeru, pak je ale otázka jaká je anténa v zařízení které se bude na wifi připojovat, nebo pak nějakej wifi opakovač. dělaj se i takový co jenom strčíte do zásuvky, vypadá to jako trafo, ale má to slabý anténky, třeba jen 2dB. Pak jsou silnější, dražší, nebo AccessPoint s 2 anténama, na jednu budete přijímat, druhou vysílat... Možností je spousta. Záleží na podmínkách v domě, kam signál dosáhne, v jakém místě se chcete čím připojit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]