Nejste přihlášen/a.
Zdravím,dámy a pánové...
Mám dotaz ohledně kontroly PC... Provádím kontrolu cca 1x týdně (SPYBOT,AD-AWARE,SPYWARE TERMINÁTOR,SUPER ANTISPYWARE).Nezdá se to byti zbytečné? Kontroly trvají vcelku dlouho...
.Navíc mi stále vyběhávají okna exploreru typu - udělej víc kliků...atd.,v poslední době i nějaká karta s měnícími se fotkamy.Nenašel jsem způsob,jak se toho zbavit...
Prohlížeč používám MOZILLU 3. Jako hlavní ochranu mám ESET smart security 3.0.621.0.
A jak často to projíždíš tím antivirem? Rezidentní ochrana občas nestačí.
Jinak pokud jde o antispyware mysllím, že stačí kombinace Spyboot+ Ad-Aware, nebo Spyware Terminator, nebo Super Antispyware nepotřebuješ všechno najednou. IMHO máš zavirováno, aktualizuj antivirus a projeď si systém. Pak dej vědět.
Hezký den.
Pro tebe to zbytečné je když tam máš stále bordel...
Při kontrolách to něco najde? Máš při kontrolách vypnuté body obnovení? Přímo antivirem taky projeto?
Bordel je často vidět i ve start/spustit/msconfig/po spuštění
Jak poznám ten bordel v "po spusteni"?I Esetem projeto.Spybot posledni dobou nic nenajde,ale ostatni nejake polozky jo.A pri pokusu o vypnuti bodu obnoveni mi to hlasi ze to smaze veskere body obnoveni...to nevadi?
Ty body obnovení chce Mav vypnout proto, aby ti to tam při nabootování neházelo viry ze zálohy. Nevadí to, systém si po zapnutí této funkce vytvoří nové body obnovení.
Tu antivirovou kontrolu jsi dělal před startem systému? Tvůj antivirák není třeba demoverze? Aktualizuje virové datbáze?
Tak ne. V Esetu bude někde nastavení ve smyslu "Naplánovat test po restartu" - používám Avast, tudíž ti nic bližšího k tomu neřeknu. Tenhle test se dělá proto, že před spuštěním systému ještě nejsou viry a trojany aktivní a dají se lépe najít a zlikvidovat. Tudíž spouštíš-li kontrlu ručně až potom, cio naběhnou Windows děláš něco zcela jiného, než na co jsem se ptal.
BTW Avast je výborný antivirový program, zdarma pro domácí použití. Ten Eset máš jak dlouho? Virus často bývá součástí cracku - vzpomínej, cos dělal.
ESET mám od začátku,tj. 14.12.07. Naposled jsem stahoval hru pres torrent.Vypl jsem obnovení systému a provedl kontrolu a okna pořád vyskakuji .V tom spuštění - msconfig - po spuštění mám vše zafajfkováno.V tom spuštění jsem ještě kdysi,s problémem ohledně vyskakování nějakého programu od windows zadával ještě jednu zkratku,ale už si jí nepamatuju.Vyběhl mi sloupec nabídek a v jedné z nich jsem našel položku s tím programem od windows (nějaké security).Budu si to muset začít psat,ať vím,kam se příště juknout...
To že je vše v msconfig povoleno neznamená že je to správně. To znamená jen že vše co je tam napsáno se i spouští,ale jde o to že mezi těma věcma bude možná i nějaký trojan-minimálně odškrtej úplně nesmyslná jména jako xzyrr.exe atd
je tam - NvCpl - nviz - amd dc opt - MSASCui - RTHDCPL - ALCMTR - CNSLMAIN - BJMyPrt - jusched - NBkeyScan - jedno pole bez nazvu - NvMcTray - smax4pnp - egui - dumpre 0 -k - grey bold - NeroCheck - THGuard - ctfmon - msmsgs - NMBgMonitor - Tea timer - daemon - ICQ - King Mpeg - Office. vse pod fajfkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.