Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení notebooku

Od: jg® odpovědí: 7 změna:

Mám notebook stále zapnutý v el. síti. Nemá to špatný vliv na baterii. Někdo tvrdí, že nejlépe je vždy baterii používáním vybít a potom teprve nabít a zase používat notebook do vybití baterie bez zapnutí v el. síti. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že už v manuálu k NTB se píše, že když není baterie používána, tak se má z NTB vyndat, aby se "neopotřebovávala". Nikdy jsem to neudělal a baterie pomalu ztrácí na síle, resp. čas jejího využití se zkracuje (i když OS hlásí čas vyšší). Zdravím!

hodnocení

0x

Dobry den, obecne neni dobre mit stale baterii nabitou bez zateze. Cas od casu vypojte el. sit a nechte baterii vybit. nedoporucuji vybiket uplne do 0, ale staci tak do 20%. Bateku jsem osobne nikdy nevyndaval.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, v NB jsou nyní používány lithiové baterie a těm svědčí právě když pracují v režimu vyšího nabití. Pokud se budou vybíjet do minima, tak se značně zkracuje jejich životnost. Vybíjení svědčilo dříve používaným nabíjecím bateriím Ni-Cr a NiMH.

hodnocení

0x

Je dobré tak jednou do měsíce baterii použít a vybít, jak bylo zmíněno výše tak ne úplně. Akumulátory mají průměrně tak 500 nabíjecích cyklů (některé i více). Jako cyklus je považováno úplné vybití a nabití. Pokud se baterie nevybíjí úplně tak se počet cyklů neúměrně zvyšuje, takže pokud je notebook používán v terénu bez připojení k elektrické síti je lepší baterii vždy kdy je možnost dobít bez ohledu na stav vybití. Problém je že Li-XX články stárnou i bez použití pouze skladováním, takže jejich životnost se i při starostlivém pečování nedá nějak moc prodloužit, ale při nesprávném použití jí lze hodně zkrátit :)

Dobrý den

přesně tak, mám doma NB 8 let (Acer) světe div se, ale ani jednou nebyl v opravně :) baterku jsem hned dal do skříně a měl ho připojený pouze na el.síti. po roce jsem potřeboval baterii nabil jsem ji a byla v poho. Baterii jsem opět pak hodil do skříně. Po cca třech letech jsem opět potřeboval baterii, nabil jsem ji ale už vydržela o polovinu méně. Dnes po osmi letech vydrží baterie cca 40 minut (když nehraji hry), ale pořád si myslím že je to víc než kdybych měl baterii v NB a pořád připojenou v el. síti. Jinak po sedmém roku mi odešlo napájení a musím říci že vydrželo dost 24 h denně 7 let připojeno v zásuvce nové stojí okolo 1 tisíce, koupil jsem čínskou náhražku za 300,- a zatím drží bez problémů.

Ona ta čínská náhražka nebude ani tak náhrážka, ale nejspíš úplně stejný nebo hodně podobný kus, kde si myslíš že byl vyroben ten originál co jsi k notebooku dostal? Nejen že taky v Číně, ale možná v úplně stejné továrně :-D

mno asi také v číně, ale to co jsem pořídil je na první pohled chabruz (slabší kabel, celkové hodně lehké apod.), hlavní je že to zatím maká. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]