Nejste přihlášen/a.
Mám notebook stále zapnutý v el. síti. Nemá to špatný vliv na baterii. Někdo tvrdí, že nejlépe je vždy baterii používáním vybít a potom teprve nabít a zase používat notebook do vybití baterie bez zapnutí v el. síti. Děkuji.
Dobrý den, myslím, že už v manuálu k NTB se píše, že když není baterie používána, tak se má z NTB vyndat, aby se "neopotřebovávala". Nikdy jsem to neudělal a baterie pomalu ztrácí na síle, resp. čas jejího využití se zkracuje (i když OS hlásí čas vyšší). Zdravím!
Je dobré tak jednou do měsíce baterii použít a vybít, jak bylo zmíněno výše tak ne úplně. Akumulátory mají průměrně tak 500 nabíjecích cyklů (některé i více). Jako cyklus je považováno úplné vybití a nabití. Pokud se baterie nevybíjí úplně tak se počet cyklů neúměrně zvyšuje, takže pokud je notebook používán v terénu bez připojení k elektrické síti je lepší baterii vždy kdy je možnost dobít bez ohledu na stav vybití. Problém je že Li-XX články stárnou i bez použití pouze skladováním, takže jejich životnost se i při starostlivém pečování nedá nějak moc prodloužit, ale při nesprávném použití jí lze hodně zkrátit
Dobrý den
přesně tak, mám doma NB 8 let (Acer) světe div se, ale ani jednou nebyl v opravně baterku jsem hned dal do skříně a měl ho připojený pouze na el.síti. po roce jsem potřeboval baterii nabil jsem ji a byla v poho. Baterii jsem opět pak hodil do skříně. Po cca třech letech jsem opět potřeboval baterii, nabil jsem ji ale už vydržela o polovinu méně. Dnes po osmi letech vydrží baterie cca 40 minut (když nehraji hry), ale pořád si myslím že je to víc než kdybych měl baterii v NB a pořád připojenou v el. síti. Jinak po sedmém roku mi odešlo napájení a musím říci že vydrželo dost 24 h denně 7 let připojeno v zásuvce nové stojí okolo 1 tisíce, koupil jsem čínskou náhražku za 300,- a zatím drží bez problémů.
Ona ta čínská náhražka nebude ani tak náhrážka, ale nejspíš úplně stejný nebo hodně podobný kus, kde si myslíš že byl vyroben ten originál co jsi k notebooku dostal? Nejen že taky v Číně, ale možná v úplně stejné továrně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.