Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý HDD+zdroj do nového pc

Od: pivko® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Mám základní desku Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 a procesor AMD A4-6300 s grafikou Radeon HD 8370D. A teď problém, použil jsem starý HDD WD 80 giga(sata1,) a zdroj no name 350W...Jde o to, že po instalaci widlí nabíhá systém neuvěřitelně pomalu, spíš vůbec...Zítra koupím silnější zdroj, ale není mi jasné jestli na to nemůže mít vliv i ten starý hdd...Díky za názory/rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při slabém zdroji PC buď vůbec nenaběhne nebo se vypíná či restartuje. HDD svou spotřebou prakticky nic neovlivní. Zdroj nemá vliv na rychlost náběhu systému.

hodnocení

Takže co by mohlo být špatně? Ještě upřesním že hdd byl docela rozpálený a občas v něm i cvaklo...

mirex*

Disk to má za sebou mechanicky, navíc bude mít hafo vadných sektorů. Doporučuji vyhodit a bude to OK.

hodnocení

Dobrá, a co myslíte o tom zdroji, pokud se nebude pc vypínat tak to mám zatím nechat být?

kangaroo*
hodnocení

0x

A ten disk je otestovaný a již byl používán tebou? Vypadá to, že disk je v posledním tažení :( zkus nahrát ještě nejnovější SATA ovladače desky a koukni do BIOSu na ACPI režimy. Zkus udělat benchmark test disku HD Tune Pro. Doufám, že jsi nedal tento disk z jiného funkčního počítače s nainstalovanými Windows do tohoto compu nebo nedal jen reinstalaci Windows?

hodnocení

Ten disk byl ve starém pc u rodičů, který šel do kytek...takže je možný že HDD to taky odnesl. Já jsem ho zapojil, formátoval a nahodil W7, po posledním restartu nabíhal asi půl hodiny a nic se nedělo, když jsem se dostal na přihlašovací obrazovku, tak zas půl hodiny a pak jsem to vzdal

doplněno 10.09.14 11:37:

Potvrzeno, disk byl v pr...Mám nový a pc běží jako hodinky :) Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]