Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku

Od: ronny4 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit s výběrem notebooku, který by měl přednostně sloužit k účelům potřebným na VŠ ( výdrž baterie, dobrá čitelnost displeje, lepší procesor, odolnost...) Nepotřebuji,aby byl nijak náročný na hry apod. Budu dost používat hlavně internet, pracovat ve Wordu a třeba poslouchat muziku. Už jsem byla rozhodlá pro tento ntb - HP 6720s, ale slyšela jsem, že je důležitá také rychlost sběrnic, což u tohoto typu není zrovna nejlepší. Proto by mě zajímalo, jestli pro takové běžné používání stačí rychlost 533 MHz. Hlavně, aby se ntb nesekal a mohla jsem mít otevřeno víc oken najednou ( např. ICQ, internet, Word...). Momentálně se tedy rozhoduji mezi Toshibou A 300, HP dv6810 a již zmíněným ntb. Také by mě zajímalo, zda jsou ntb Toshiba kvalitní. Moc jsem toho o nich neslyšela, tak jestli nemáte nějaké zkušenosti. Předem moc děkuji za odpovědi a omlouvám se za tak vyčerpávající dotaz, ufffff :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Zmíněnou práci dělají lidé i na horších konfiguracích. Rychlost sběrnice je důležitá pro vyšší výkon systému. Volil bych stroj s alespoň 1.5 giga paměti.

Pokud budeš používat notebook na zapisování přednášek, bude určitě lepší ho připojit do sítě.

ronny4
hodnocení

Děkuji za odpověď. Tak tu baterii už jsem přestala raději řešit, budu mít notebook prostě pořád v síti, jedině cestou vlakem použiji baterii. Který z těchto notebooků by jste tedy volil vy: Toshiba A300 14s ( A300 146) nebo HP Compaq 6720s? Kvalitou bych řekla, že jsou skoro nastejno, servis jsem slyšela, že mají obě značky také dobrý, akorát ta Toshiba má rychlejší sběrnici a lepší procesor, je vybavenější. Nevím, jestli si už tedy raději připlatit např.za tu sběrnici. Jestli se to vyplatí..

Pokud se jedná o dva níže uvedené produkty, pak je Toshiba lépe vybavená.

alfacomp.cz/...

comppart.cz/...

ronny4
hodnocení

Jedná se o tyhle, ale ještě i o tu Toshibu A300 14s, která se mi zamlouvá ještě víc. Má právě rychlejší tu sběrnici a RAM 2GB. Ale nevím, jestli se to vyplatí kvůli tomuto připlatit 2 tis. Ale jinak jsem už rozhodlá (konečně) :) pro tu Toshibu.

al bunda*

Toshibu považuju za dobrý nápad a 2 GB RAM oceníte, pokud vám na stroji poběží Vista.
Já preferuju Fujitsu Siemens a netajím se tím ani na tomto webu.
Hezký den.

ronny4
hodnocení

Tak Vám velice děkuji za odpovědi a rady. Už jsem tedy objednala tu Toshibu, tak snad bude dobře sloužit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]