Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění,výkon notebooku

Od: danner122 odpovědí: 6 změna:

Zdravým mám notebook HP. Je strašne zaprášený tak ho nechám kompletně vyčištit a když už ho budu dávat do opravy tak bych chtěl zvednout výkon hlavně grafické karty. Pomocí nainstalování nových ovladaču,výměny chipu jestli jde atd...

Kolik by to stálo?

(nechci to přetaktovávat jen si nechat nainstalovat nový ovladače atd.)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Některý HP notebooky mají sice grafický procesor jako samostatnou grafickou kartu ale výměna za výkonnější se v praxi nedělá. Výkon notebooku se jako u všech ostatních dá zvýšit maximálně zvětšením RAM paměti. NTB není stolní počítač kde vyměníš procesor za silnější, dáš lepší grafiku a výkonnější chlazení a jsi o třídu výš :)
Nechavat si v servisu nahrávat nové ovladače ti je dobrý taky tak akorát pro kasu servisu. Stačí navštívit stránky výrobce notebooku a proklikat se v sekci dovnloads k posledním ovladačům. Instalaci zvládne každý. kdo umí číst a mačkat enter.

jmlc*
hodnocení

0x

nelze tady poradit - je to jako text "ahoj, mám auto, vrže, bude se opravovat, chci zlepšit i motor - co mám říct servisu?"..

Obecná info už tu zazněla - nelze zlepšit výrazně formou např. výměny grafické karty, výměny čipu atd.. můžete sem zadat nějaký název, typ, číslo, parametry NTB?

A částku, jakou byste chtěl investovat... obecně platí pravidlo: Prodat draze a koupit nový v akci!

jwo
hodnocení

0x

ZAprášení notes si vyčistěte sám. Stačí vysavač, šroubovák a mokrý hadr. Výměna grafické karty není možná. Jde jen pouze zvětšit RAM a vymění pevný disk za SSD. Mezi námi, pokud máte něco staršího, raději si kupte nový počítač. Investovat do stávajícího nemá smysl.

mmm*

jwo, můžete mi prosím poradit jak noťas vyčistit? Vysavač moc nezabírá. díky.

jmlc*

hodnocení

0x

Není to odpověď na otázku, ale jen taková poznámka, která se může hodit. Výkon počítače může podstatně ovlnit uspořádání dat na disku a případně defragmentace. Taky ta Ramka jak tu už bylo řečeno. Když máš malou paměť, tak ti většinu paměti zabere operační systém případně ještě spuštěný prohlížeč. Když pak chceš spustit program, tak se musí vše co je v paměti odkládat do odkládacího souboru a to hodně brzdí. Proto první věc je mít dostatek paměti. Druhá věc je mít dostatek místa na disku nebo oddílu. Dále výkon hodně ovlivní defragmentace. To už zase záleží na organizaci dat na disku. Já mám například disk rozdělený na oddíly. Relativně malý prostor na systémový oddíl, ale hodně místa na oddíl s programmama a oddíl na ukládání dat. Tím že do systémového oddílu se nic neinstaluje a neukládá, tak se ani

soubory nefragmentují a tím pádem běží skvěle a rychle. Maximálně tak jednou za 2 roky udělat defragmentaci oddílu s programama. Jenže u notebuků a vůbec počítačů zakoupených v obchodě obvykle přichází vše na jednom disku a na jednom velkém oddílu, čímž se disk snadno zafragmentuje a tím pádem je třeba ho pravidelně defragmentovat, aby vše jelo hladce. Aby se programy otvíraly rychle, a soubory a hry rychle načítaly...

Pokud někdy budeš kupovat nový počítač tak usiluj o velkou Ramku (u 32 bitových pc stačí 4 maga, u 64 bitových 8-16 mega a o rychlý disk (sata III apod.,) ).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]