Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce. Koupila jsem si nový notebook Asus, v Alze a řekli mi tam, že internet by mi měl jít, až přijdu domů. Ale nejde. Nevíte čím to je a na koho se teď mám obrátit? Myslím, že na Alzu už ne, ale na společnost, která provozuje internet. Budou asi muset přijít mi to do počítače nějak nainstalovat? Děkuji za odpověď.
No záleží jak ste se připojovala k internetu se starým NTB , pokud to bylo přes wifi síť tak by ti mělo opravdu stačit se na ni připojit a zadat heslo , pokud wifi síť nevidíte , budete mít pravděpodobně vypnutej wifi adaptér. Ten se vetšinou zapíná FN+F klávesa , nebo nějakým čudlíkem po boku ntb a nebo v nastavení sítě.
Pokud jste doma neměli wifi síť ani svůj router , a připojovala jste se kabelem přímo do sítě poskytovatele , může to po Vás vyžadovat nastavení adaptéru ( zadat ip adresu a dns servery) ručně a nebo dostanete sice automaticky tyto údaje ale Vás poskytovatel má jen seznam povolených MAC adres ve své síti a to je mu pak třeba zavolat aby Vaší novou MAC povolil.
Myslím, že je to ta třetí možnost. Jsem připojená přímo do sítě poskytovatele. Ve smlouvě ta čísla napsaná mám.
doplněno 01.08.14 22:36:Vlastní router mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.