Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jak nejlépe spravit (asi vyčistit?) klávesu, která špatně funguje - musí se mačkat větší silou... Je to klasická externí klávesnice, ještě ten typ který hlasitě klape Viz obrázek.
Omlouvám se za blbý dotaz, ale všude nacházím diskuse o klávesnicích na noteboocích, ne o externích...
Není pod klávesou drobečků, že nemůže dosednout? Jinak - po patnácti letech by to možná chtělo novou. Ale chce to vybírat. Tahle byla nejlepší, taky jsem ji měl.
To právě nevím, jenom jí vyklepávám a vysávám, ale nikdy jsem jí nerozebrala nebo nevyndala nějakou klávesu.
Jinak všechny ostatní klávesy fungují výborně, takže doufám že je to jen nějaká špína nebo něco co půjde spravit.
Co se týče nové klávesnice - nějaké tipy na takové, které dělají zvuk a / nebo se výrazně propadají? Často píšu bez toho, že bych se dívala na monitor, takže je to pro mě taková kontrola že jsem klávesu opravdu zmáčkla... takže ty nové měkké nic moc :-/
Rozebrat opatrne klavesnici a poradne proplachnout vrchni plastovou desku s klavesama.
nebo
Existuji klavesnice se spoustou spinacu nebo s kontaktni folii. Spinace jsou trochu horsi, oprava je prohozenim za nepouzivanou klavesu, je potreba umet pajet. Folie je jednoducha, pokud nema prerusene spoje, staci opatrne oddelit ty tri vrstvy od sebe a ocistit nejlepe tekutym piskem na nadobi. Dukladne umyt, ususit, slozit a vyzkouset.
--- No warranty ---
Tak jsem si nakonec v týdnu po napsání tohohle dotazu koupila novou podobnou klávesnici, a už mi nejde D...
No, budu se snažit to vyreklamovat, no ale vidím že to je patrně klumpr když po půl roce odejde (navíc teď píšu míň než dřív).
Z té staré klávesnice jsem vskutku vyndala tři folie, ovšem jsou svařené dohromady, takže se nedají bez poškození oddělit. Jeden ten obvod (?) jde přímo přes ten svar. Asi to teda zkusím stejně umýt, i když to nemůžu tak snadno vysušit?
Bývají svařené a jdou oddělit bez poškození, je nutné dávat pozor, neboť 1. a 3. je jeden kus, který je přehnutý vodivými cestičkami k sobě a mezi je jen děrovaná fólie, která ty vodivé spoje odděluje.
Už jsem jich měl rozebraných docela dost, včetně notebookových a ty jsou opravdu hodně pracné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.