Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovladače-nově nainstalovaný ubuntu 14.04

Od: linux odpovědí: 5 změna:
na počítač (1,4ghz, 1GB RAM, 80Gb HDD) jsem nainstaloval místo Windows XP, Ubuntu 14.04. Instalace proběhla v pořádku, všechno jde jak má, ale instaloval jsem ho bez připojení k internetu takže třeba nastavení je celé v angličtině, klávesnice je česká. Zatím jsem ještě nesehnal LAN kabel abych si tam nainstaloval aplikace atd.. A teď k otázce- musí se na linux instalovat ovladače nebo se to po připojení k netu stáhne samo? Uvažuji totiž o tom, že až koupím LAN kabel tak syatém znovu přeinstaluji tentokrát už s internetem. PS. ještě nemůžu pouštět hudbu a video, protože mi tam chybí nějaké MPEG-4 decodéry atd.. ty seženu kde?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo2
hodnocení

0x

Ano, po připojení se vše stáhne samo, jen je myslím nuté stahování spustit ve správci aktualizací.

Při opětovné instalaci povol nainstalování "softwaru třetích stran", pak se nainstalují i ty dekodéry.

sssopel
hodnocení

0x

Dekodéry se dají dodatečně nainstalovat následujícím příkazem zadaným v terminálu:

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Balíček je pak stažen z internetu a nainstalován.

linux
hodnocení

trošku hloupá otázka ale kde ten terminál najdu?

sssopel

Terminál (příkazový řádek) najdeš někde v menu. Většinou označený jako Term, XTerm, UXTerm, Terminator atd ...

linux
hodnocení

takže už je to v pohodě.. udělal jsem to nejdřív přes terminál a nakonec jsem to ještě přeinstaloval aby se doplnily ty věci které tam nebyly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]