Nejste přihlášen/a.
Zapojil jsem do PC disk ATA a není ho nikde vidět. Deska má podporovat 6 sata disků a dva IDE. V čem by mohl být problém? Co jsem zatím zjistil tak:
kanál 0 by měly být IDE disky (zatím se na kanálu 0 neobjevilo žádné zařízení)
kanál 1 = port 0, port 1 (přepnuto na AHCI)
kanál 2 = port 2, port 3 (přepnuto na AHCI)
kanál 3 = port 4, port 5 (žádný disk není připojen)
port 0 až port 3 jsou detekovány disky a DVD-ROM.
To ale nepomohlo. I po přepnutí není IDE disk vidět. A jak by to mělo souviset se SATA disky? V manuálu desky se píše že podporují 6 sata disků a 2 IDE tak logické by bylo že by měly fungovat všechny 4 kanály. 6 SATA potřebuje jen 3 kanály, tak k čemu je ten 0-tý kanál pokud ne na IDE disk? Když floppy může fungovat jako IDE tak proč by nemohly fungovat IDE + SATA dohromady? Na staré desce jsem to tak měl. Na jednom kanálu SATA disk a na druhém jelo IDE (disk ATA). Takže 4 kanály = max 8 disků.
Tuhle možnost tam nemám. Mám na výběr mezi Native IDE, AHCI a RAID. Pak tam mám možnost vypnout sata disky úplně vypnutím řadiče. To by bylo ale na hlavu. Už jsem to ale rozjel. Chtělo to vyndat jumper. Bylo to sice na slave, ale prostě když jsem ten jumper vyndal tak si to už našel. Naopak když jsem to dal na Master tak to nebootovalo (seklo se u DMI).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.