Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí síť

Od: honzaferda® odpovědí: 7 změna:

Mám internetové připojení od O2 po kabelu přes Comtrend VR-3026e. Dosah Wifi je malý a tak bych rád udělal nějaké posílení. Mám k dispozici ještě router ZyXEL Prestige 660HW T3 v2. Bylo by možné propojit tyto dva routry kabelem cca 15m tak, abych mohl používat Wifi na zahradě?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcbain*
hodnocení

2x

Ano, je to možné. Cest máte více a jedna z těch možných je, že do LAN na routeru Comtrend připojíte WAN port na routeru Zyxel. V Zyxelu nastavíte automatiku, zaheslujete WiFi a máte doma hned dvě vlastní WiFi sítě.

Druhou možností je Zyxel nastavit na režim WDS. Nevím ale, zda-li to podporuje. V takovém případě byste měl doma jen jednu síť rozšířenou ze dvou routrů.

hodnocení

Zítra vyzkouším, ozvu se díky.

doplněno 31.07.14 12:36:

Už se mi to povedlo a funguje to. Je tam ale ještě jeden zádrhel. Funguje to pouze s "noťasem" s mobilem a tabletem se z nějakého důvodu nechytám.

Já bych zapojil LAN-LAN a ne LAN-WAN. IP u zyxelu bych dal automatickou, vypnout DHCP, dát stejné SSID, heslo, ale rodílný kanál (o několik kanálů- překrývají se).

WDS zyxel nebude uměnit a v praxi se pro větší pokrytí nepoužívá

hodnocení

Máš pravdu, LAN-WAN nefunguje. Jinak dík za radu.

kangaroo*
hodnocení

2x

Zyxel router nastavte do řežimu bridge

hodnocení

Nenašel jsem kde ten režim nastavit.

hodnocení

Dík za odpověď. Zítra to zkusím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]