Nejste přihlášen/a.
Mám internetové připojení od O2 po kabelu přes Comtrend VR-3026e. Dosah Wifi je malý a tak bych rád udělal nějaké posílení. Mám k dispozici ještě router ZyXEL Prestige 660HW T3 v2. Bylo by možné propojit tyto dva routry kabelem cca 15m tak, abych mohl používat Wifi na zahradě?
Ano, je to možné. Cest máte více a jedna z těch možných je, že do LAN na routeru Comtrend připojíte WAN port na routeru Zyxel. V Zyxelu nastavíte automatiku, zaheslujete WiFi a máte doma hned dvě vlastní WiFi sítě.
Druhou možností je Zyxel nastavit na režim WDS. Nevím ale, zda-li to podporuje. V takovém případě byste měl doma jen jednu síť rozšířenou ze dvou routrů.
Zítra vyzkouším, ozvu se díky.
doplněno 31.07.14 12:36:Už se mi to povedlo a funguje to. Je tam ale ještě jeden zádrhel. Funguje to pouze s "noťasem" s mobilem a tabletem se z nějakého důvodu nechytám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.