Nejste přihlášen/a.
Zdravím , sousedům se porouchal router , který maj na připojení k wifi síti ISP technologie , odešla na něm deska , kterou jsme koupily a vyměnily. Router se sice rozjel , ale naprosto netuším jak ho nakonfigurovat. Na té desce je jen MAC adresa.
Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti jak se na ten router dostat?
Dobry den, co je to za router? Takze obecne. Restart do vychozi konfigurace a potom uz podle navodu ovevrit ve webovem prohlizeci vychozi ip adresu na pripojeni pres kabel (bezne 192.168.1.1) a prihlasit se vychozim uctem a heslem (bezne adminadmin). tetaily dohledate na googlu
doplněno 29.07.14 12:43:OK, dostanete se na konzolu pres COM port?
doplněno 29.07.14 12:47:Predpokladam, ze budete muset nakonfigurovat od zacatku. Zde je pekny navod:
doplněno 29.07.14 12:52:Ano, neco podobneho pouzivam pres cisco, konkretne ATEN. Tyto adaptery rady blbnou, idealni by bylo zapojit do desktopu primo s com1. Dale take zalezi na tom, co na tom puvodnim bylo nastaveno. Jestli jednoducha sit a rautovani, tak to urcite zvladnete bez problemu. Nevim, jak sjte na tom s vlany a podobne. Nejspis tam neco takoveho puvodne bylo, jinak by nedavalo smysl porizovat tento system a stacil by obyc router. Hodne stesti pri nastavovani.
Zdravím , v klasických domácích routerech se vyznám a něco málo o síťování taky vím , bohužel ne však v tomto tak s použitím googlu se jedná o tuto věc ipmedia.cz/... , respektive tato deska byla špatná a tu konkrétně jsem měnil , na deskce byla nálepka s MAC a pak mám starou IP na tu předchozí desku s MAC. Nicméně jak koukám tak je asi třeba software od mircotecu.
V předhozím nastavení tam byla pavná IP a router neměl určitě zapnuté DHCP. Manuál k tomu žádnej taky nemám.Tak sem se chtěl zeptat jestli někdo netuší jak se to nastavuje. Ten týpek co jim to dělal předtím si účtuje nehorázný cash.
Děkuji
com port tam je , nicméně nemám možnost se na něj jak připojit , bez toho to nepůjde? Přes tohle by to šlo? kabelmanie.cz/...
No sousedí se připojujou na 5GHZ síť od HKfree je to neziskovka a členové si to musej zařizovat samy , a jelikož oni s tím nemají žádné zkušenosti pokaždé volali technika a ten je osolil , nemám problém aby si lidé učtovali za práci peníze ale v přepočtu cca 1500/hod , mi přijde u 19 mladíka co tomu rozumí docela i dost. Obráti li se na mne s tím že jim nejde internet no a po chvilce sem našel tenhle problém. Jinak síť je pak řešena lan kabelem do domácího routeru na kterej se připojujou pomocí wifi s ntb. Ty nastavit umím už bez problémů.
Microtic se konfiguruje přes Winbox mikrotik.com/...
Tedy propojit patch kabelem normálně do síťovky a nastavit přes winbox.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.