Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovladače Gigabyte pro SATA AHCI Window 7

Od: h4ever® odpovědí: 9 změna:

Jak nainstalovat ovladače pro SATA v režimu AHCI na desku od Gigabyte? Mám desku GA-MA770-DS3 a ovladače na DVD jsou pro AMD 7-series AM2+ pro Windows Vista nebo XP. Windows 7 tam není. Procesor AMD 64 bitový.

Je tam složka

W:BootDrv

pro vytvoření ovladačů na disketu nebo jiné medium

a dál jsem se díval do složky

W:BootDrvSB750VLH64A

tam se mi povedlo spustit ahcix64s.msi * . Zřejmě by to mělo být kompatibilní jenže dostávám chybovou hlášku. Po spuštění nejdříve "Systém připravuje instalaci ... " pak vyskočí okno "This package requires ATI Catalyst Install Manager, but it is not found on the system". Please otain and install ATI Catalyst ... from ATI.com to continue installing ... this app will abort." A dál se nedostanu.

Přitom jsem instaloval nejnovější ATI pro grafiku HD 4xxx ze stránek AMD pro 64 bit Windows 7. Instaloval jsem Catalyst Control Center a nainstalovlao se mi AMD Vision Engine Control Center. Jinak jsem to CCC instaloval do složky P:DRIVERSAMDATI TechnologiesATI.ACE ...

Taky jsem zkoušel stáhnout aktuální ovladače od Gygabyte, ale ten mi stáhl nějaký "tuner" nějakou aplikaci, která má sama nainstalovat ovladače, jenže to je placená verze. Abych to mohl nainstalovat tak bych si to musel zaplatit (přitom bych měl mít ovladače v ceně když jsem si to koupil).

* Pozn - oproti složce W:BootDrvSB750VLH kde je soubor ahcix86s.msi .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

2x

Gigabyte ma na svych strankach ovladace i pro W7.

hodnocení

Díky, já to neuměl najít.

lmgify

Je to hned prvni odkaz, ktery vypadne z Googlu ...

hodnocení

U mě ne. google.cz/...

lmgify

U me je porad na 1.miste :) (sice pro verzi 1.0, ale verze 2.0 je hned na 3.miste).

V kazdem pripade informace, ovladace, apod. ke sve desce by jsi vzdycky mel nejdrive hledat na strankach sveho vyrobce. I kdyby jsi zacal na hlavni domovske strance vyrobce, tak na 3 kliknuti se musis dostat ke svemu modelu desky (vetsinou je ten prvni klik na "Podpora/Support" a pak uz jen vybiras svuj model desky).

hodnocení

Zmátl mě ten nadpis " Official support". Klidně to mohly být zavirované soubory co jsem od nich stáhl a nainstaloval, ale asi šlo jen o nějakou obchodní společnost, která se snaží vydělávat na lidech, kteří tam omylem najedou. Hlavička obsahuje grafický nápis Gigabyte:

official-drivers.com/...

a tak to vypadá jako stránky od Výrobce - je tam napsáno tučným Gigabyte Drivers Download Center

lmgify

Tohle uz od pohledu vypada jako peknej podraz. Myslim, ze budes rad, kdyz jsi si odtamtud nestahl zadny virus. Jakmile ti to nabizi, ze ti to zdarma provede scan celeho disku a cele stahovani vyzaduje nejake 3 kroky, pricemz neni jasne, kde presne se to stahuje, tak je to podvod jako z praku. Okamzite v takovych situacich davam Ctrl-W :)

hodnocení

Dobrá ovladače jsem našel a rozbalil, ale není tam žádnej setup.exe. Jak to tedy mám nainstalovat? Jsou tam tyto soubory:

- ahcix64s.cat
- ahcix64s.inf
- ahcix64s.sys

Jde o to že mám spuštěný Windows 7 a SATA je v režimu IDE. Ve správce zařízení jsou řadiče IDE ATA/ATAPI pod tím jsou kanály ATA 0 , 0 , 1 , 1 (mám ale celkem 6 SATA portů a dva SATA disky, tak nevím proč vidím jen čtyři). Mohu tedy kliknout na vlastnosti a dát aktualizovat ovladač z té složky s ovladačema, ale nainstalujese to, že nemám v BIOSu ještě aktivovanou to volbu AHCI?

A pokud bych to udělal a šlo by to nainstalovat*, tak pak už jen nastavit registr, restartovat, nastavit BIOS, a hotovo?

* Pozn - ale co když se to nepovede nainstalovat, hrozí že mi komp pak nenajede v režimu IDE, pokud by instalace byla přerušena nebo nedokončena?

lmgify

Instalace = dvojity klik na *.inf soubor (nebo prave tlacitko + Install). Mozna bude fungovat i ten "update ovladace", jak popisujes. Nevim. Nikdy jsem to nezkousel.

po isntalaci asi budes zmenit to msahci (jak se pise dole), pak reboot, zmenit AHCI v BIOSu, a pak teprve boot W7.

Wikipedia: On Windows Vista and Windows 7, this can be fixed by configuring the msahci device driver to start at boot time (rather than on-demand). Setting non-AHCI mode in the BIOS will allow the user to boot Windows, where the required registry change can be performed. The BIOS can then be changed to AHCI.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]