Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2,5 hdd podpora notebooku

Od: lukeos* odpovědí: 2 změna:

koupil jsem nový 2,5 hdd disk do notebooku, ale když chci na něj nainstalovat os tak mi to hlásí chybu.předtím tam byl tento(originál)-- newegg.com/... -- ten odešel pak sem koupil tento(nainstaloval os)-- czc.cz/... -- ten taky odešel, no a koupil tento(nejde naistalovat os)-- newegg.com/... --pak jsem objevil toto-- hp.com/... a zjistil že 7200 ot. 500GB není v nabidce disků. takže musim koupit nějaký z nabidky.A zaleží ještě podpora na paměti cache a rozhraní?ty předtím měly oba 8MB SATA 3Gb/s a ted co jsem koupil má 32MB SATA 6Gb/s.

doplněno 27.07.14 18:54:

* objevil toto -- hp.com/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x
Rychlejší disk v pomalejším řadiči jen zpomalí, použít ho tedy můžeš. Jen bych zvážil koupi něčeho s 5400 ot/min., jsou tišší.
Ale prozraď mi, jak se ti pivedlo zlikvidovat ty předchozí? Mám tu disky staré od 2 do 20 let a všechny fungují...
lukeos*
hodnocení

moc jsem se v tom notebooku vrtal.Chtěl jsem vyčistit ventilátor, protože se notebook přehříval a celý jsem ho rozebral.Jak jsem ho sestavoval zpět, tak jsem špatně našrouboval ten disk dovnitř, že se patice k němu nějak pozohýbala. ještě šel spustit nouzový režim a data jsem zahránil.pak jsem ho dal do stolního počítače, abych ho naformátoval, ale počítač se celý sekl a po restartu běžel hodně zpomaleně až jsem nakonec musel celý os přeinstalovat. Takže nevim jestli byl disk zavirovaný nebo tak něco.Ted počítač jede v pohodě a disk k němu už připojovat nebudu.Pak jsem chtěl disk zformátovat v notebooku přes instalaci os, ale nezobrazoval se.Ta patice byla dost zohnutá, takže jsem ji ulomil a na místo ní připájel tech 22 drátků na piny co jsou milimetr od sebe a ustřihl sata konektor s napájecím konektorem a dal to sobě (celkem piplačka).Disk se stejně nezobrazil.Koupil jsem nový 250Gb a s tím to už šlo.Nějakou dobu běžel a jednou při hraní her se sekal a já do něj začal mlátit.Disk v háji.Dal jsem ho zase do počítače, ale zahránil jsem jenom nějaké soubory.Pak už ani zformátovat nešel.No a ted bude třetí disk.Někdo by už asi koupil nový notebook, ale já jsem nový nechtěl.spíš jsem ho chtěl ještě rozchodit.

2,5 hdd podpora notebooku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]