Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou potřebuji rychost internetu?

Od: tina* odpovědí: 5 změna:

Chtěla bych z mobilního internetu přejít na něco šikovnějšího, ale řeším, jak poznat, jakou rychlost internetu potřebuju. Na to, abych mohla bez (zásadních) problémů sledovat přes net televizi, youtube, stáhnout si nějaký antivirový program. Jinak jen běžné surfování po netu a e-mail, nic jiného mi nenapadá, že bych potřebovala/chtěla. Stahovat si do počítače filmy nebo tak něco nebo hrát hry v plánu nemám.

Stačí 40Mb/s? Zvládne to wifi nebo se na to, co jsem zmínila, budu muset připojovat i přes kabel?

Zkouším si googlovat rychlost netu, 40Mb/s a podobně, ale asi je to příliš bazální otázka, než aby mi to něco našlo..

Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobry den, zalezi na tom jakou wifi mate. 802.11g a 802.11n by mel na 40Mb/s stacit, zalezi na kvalite signalu. Rychlost se mi take zda dostatecna na plynule prehranni YT videa na plne rozliseni. Otazka je, jestli je tech Vasich 40Mb/s agregovanych, nebo je mate k dispozici jen sama pro sebe.

doplněno 09.09.14 14:29:

Agregace je sdileni pripojeni ostatnimi uzivateli. Udava se jako 1:20 ci jine cislo. 20 je pocet uzivatelu na Vase pripojeni. Takze kdyz budou vsichni svoji cast vyuzivat, budete mit k dispozici jen 2Mb/s

mirex*
hodnocení

0x

Uvažujete-li o internetu přes pevnou linku (ADSL), tak vám pro vaše potřeby bohatě stačí 20Mb/s.

ben®

Dobrý den, já bych šel klidně i níže - mám ADSL 8 Mb/s a vše funguje, jak má. U kamaráda na chalupě jsem si vyzkoušel ADSL 2Mb/s a také nebyl problém. Jinak, z mého pohledu je drát (ADSL) lepší volba, než "wifina". Zdravím!

kamilk4
hodnocení

0x

Jde o to,v jaké lokalitě bydlíte.Zda máte vůbec na výběr...Ve městě je hodně možností,na vesnici už méně.Místní kabelovka(UPC),ADSL,provideři na Wifi síti(5Ghz,2.4Ghz),mobilní internet(určený převážně pro pohyb po celé republice!)...Seřazeno dle vhodnosti od nejlepšího.Jak si to doma rozvedete,to už je potom "hračka".

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli jste třeba z Plzně, tak tam jedou na rychlosti Pilsfree 1Gbits za 300Kč :-D

Ale jinak bych šel do O2 VDSL, UPC kabelovka vše výhodně v balíčku nebo pak to O2 ADSL či místní Wifi poskytovatel.

Zjistětě podle místa dostupnost poskytovatelů a třeba budete mít za pakatel něco jako mají v Plzni :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kde stahovat filmy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]