Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřeboval bych poradit s nastavením monitoru Fujitsu Siemens, je už hodně let starý a je to ten tenký monitor. Když přímo na tom monitoru zmáčknu tlačítko menu, tak skoro všemu rozumím až na tyto věci: Resolution notifier možnosti: on off, Sharpness možnosti 0 až 100 a pak by mě zajímalo když ten monitor píše, že má 64kHz / 60Hz jak hodně je šetrný k mím očím. Díky
Dobrý večer, mám stejný monitor a pokusím se Vám vysvětlit o co jde. To resolution notifier nevím co přesně dělá, ale má to být nějaký oznamovač rozlišení nebo co. Sharpness je ostrost a 64kHz/60Hz je obnovovací frekvence a to je rychlost, za kterou se obnovuje obraz na monitoru. Tenhle monitor ji má menší, protože je starší, ale mělo by to stačit, pokud nejste opravdu náročný na nějaké náročnější grafické zpracování nebo třeba 3D hry atd. Očím to neškodí (teda pokud u počítače sedíte od rána do půlnoci, to je pak jasné že to není dobré pro oči, ale to je u všech monitorů ). Takže to je asi vše, co bych řekl.
Na takovou, která vám bude vyhovovat. (čím ostřejší tím lepší, ale to si nastavte podle vás)
Jak bych to řekl. Když si to nastavíte na málo ostré, tak to poznáte. Bude to rozmazané jakoby tupé a bude to nepříjemné pro oči, jak už jsem řekl čím ostří tím lepší. Samozřejmě podle Vás. Klidně si to zkuste dát na nejmíň a uvidíte, jak to bude rozmazané a nepříjemné. Ale teď nevím jak to bude vypadat, když to bude nanejmíň, já mám asi novější monitor a tam tu volbu nemám. Ale asi tak to bude.
Obnovovací frekvence měla vliv na zrak u CRT monitoru, protože se touto frekvencí obraz postupně vykresloval a to způsobovalo blikání obrazu, u LCD to nehrozí, obraz LCD monitoru nebliká v taktu této frekvence, protože obráz je pořád celý (nevykresluje se ) pouze se mění touto frekvencí jeho obsah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.