Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypíná se PC

Od: tomm* odpovědí: 17 změna:

Zdravím mám takový dotaz. Už nějakou dobu se mi stává že když hraju hry v PC cvakne a vypne se a musí se počkat nějakou dobu než zas jde zapnout. Dneska jsem schválně při hře měříl teploty CPU se dostalo na 63°C a GPU na 72°C poté v tom cvaklo a konec... Nevíte čím by to mohlo byt?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paniks*
hodnocení

1x

63 a 72 by nemelo delat problemy.. je to notebook nebo stolni pocitac?

pokud je to notebook tak rozebrat a poradne vycistit - pokud je to notebook HP tak do servisu, spatne se do nich dostava a riskujete ze ho poskodite.. je mozne ze vam i zlobi sensor teploty a sice ukazuje tyhle teploty ale realita je uplne jinde a tak dojde k vypnuti pomoci prosteho technickeho omezeni komponent. notebook se vetsinou vypne az kdyz teplota processoru prekroci 90 stupnu, processor sam o sobe "vydrzi" telotu zhruba do 120-150 stupnu ale diky bezpecnostnim pojistkam se na tuhle teplotu nikdy nedostanete maximalni provozni teplota se vetsinou udava nekde kolem te stovky..

doplněno 27.07.14 11:41:

mozna bych na vasem miste zkusil nejaky zatezovy test treba v EVERESTu je test na vypocet pí do nekonečna.. to jednoznacne potvrdi jestli je to problem s teplotami. + je tam i stresstest pameti a disku..

tomm*
hodnocení

Jedná se o stolní PC

horak*
hodnocení

1x

U PC je obvykle v BIOSu nastavení ochrany a teplot. Zkusit si pohrát s nastavením. Viz obr.

doplněno 27.07.14 11:44:

nechápu, jak se sem dostaly tyto motorky. Ty jsem tam nedával :)

Vypíná se PC
tomm*
hodnocení

když je procesor při těch 63°C řve to jako blbe větrák jede na 5500 otáček... pak mě ještě napadlo že může být něco se zdrojem vždy je uplně vařící...

ronaldos89
hodnocení

0x

Zdravím, Teploty, které sem dáváš jsou na PC normální (stolní) A zkus změřit teplotu HDD a dej sem screenshot. Mohlo by to být tím.

tomm*
hodnocení

HDD nešlo nad 50°C

tomm*
hodnocení

Naví i když je procesor při těch 63°C řve to jako blbe větrák jede na 5500 otáček... pak mě ještě napadlo že může být něco se zdrojem vždy je uplně vařící...

kangaroo*
hodnocení

0x

Klidně to může být i špatně chlazená grafická karta nebo odchází napájecí zdroj. Stáhni si nějaký Benchmarky a testuj.

doplněno 27.07.14 11:52:

A počítač se restartuje nebo se úplně vypne?

tomm*
hodnocení

uplně vypne a nejde zapnout až po 2-3 minutách zas jde zapnout... mám podsvícenou klávesnici, cvakne vypne se a klavesnice pořád svítí... ale zdroj je vždy nejvíc horký a to dost je to 450W mám jeden náhradní ale 350W a nevím jestli by to utahl :-/

paniks*

tak je mozny ze je ten zdroj zaneseny zkuste ten slabsi. ale je otazka jestli vam ten slabsi ty komponenty utahne.

tomm*
hodnocení

základovka: MSI K9A2 CF

CPU: amd phenom quad core 9650

GPU: Ati radeon 3870 512MB

4GB RAM

500GB HDD

opticka mechanika

paniks*

hm, teoreticky pokud ta grafika neni externe napajena - tzn napaji se z PCI a nevedou k ni zadne dalsi draty z zdroje tak by to 350w zdroj utahnout.. MOHL.. ale to je opravdu jenom teorie.. jde i o presne vyrobce komponent a konkretni serie, za pokus nic nedate.. pri nejhorsim zabijete pul hodiny casu.

tomm*
hodnocení

bohužel grafika je napájena ze zdroje 4pinem jinak zkoušel jsem zatížit ten procesor pomocí EVERESTU 100% teplota max 65°C takže už to bude asi opravdu jen ten zdroj... u grafiky se me zdá málo 72°C ale je divne že ten větrák na procesoru ma skoro pořád 5500otáček to je dost...

paniks*

hm, mužete zkusit i ventilátory na procesoru a grafice "prepastovat" pro lepsi odvod tepla..

zkuste si na internetu najit presne tu vasi grafiku u vyrobce bude tam informace o tom jake ma energeticke pozadavky.. hledejte podle vyrobce ne podle "oznaceni" karty.. jadro je ATI/AMD ale vyrobce muze byt klidne treba MSI a plati ze dve stejne grafiky od dvou ruznych vyrobcu se muzou dost diametralne lisit nejen vykonem ale samozrejme i spotrebou.

tomm*
hodnocení

To jsem udělal s tím přepastováním... asi to bude ten zdroj no jak říkám když se to vypne tak nejvíc hoří zdroj... divné že má vždy otáčky jen kolme 1200

paniks*

hm, bohuzel takovehle veci se "na dalku" diagnostikuji spatne :) zkuste, uvidite..

nejhorsi co se vam muze stat je ohlusujici rana ze zdroje a vyhozene pojistky :D

jmlc*

není to divné, je to logické - nízké otáčky z důvodu chyby ve zdroji, proto se přehřívá... vyměňte zdroj nebo reklamujte, pokud máte v záruce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]