Nejste přihlášen/a.
Jak je těžké přijít na heslo k zabezpečenému Word nebo Excel dokumentu. Nepotřebuji se tam dostat, jen by mě zajímalo, jestli tam mám věci v bezpečí.
S holýma rukama nemožné, pokud chcete investovat několik málo stokorun, existují programy pro sklerotiky, sloužící ke zjištění zapomenutého hesla. jsou k nim i free nebo trial verze - dostupné zdarma, ty jsou zpravidla omezeny délkou hesla. U bezpečnosti záleží samozřejmě na délce a složitosti hesla a dále verzi Office (u nových verzí bude udělátek na prolomení hesla podstatně méně), ale PIN k elektronickému bankovnictví bych do dokumentu Office, stejně jako kamkoliv jinam neukládal. Nadávno jsem potřeboval prolomit heslo k nastavení účtu v Outlooku. I s vyhledáním a instalací potřebného programu to byla práce na 30 minut. Takže bezpečnost 0. Na hesla bych moc nespoléhal...
Ještě jsou programy, které zjistí heslo, ale nesdělí Vám ho, pouze soubor otevřou s Vámi nově zvoleným heslem a soubor uloží pod novým jménem. A ještě : pokud si chci ověřit, jestli někdo zná heslo a dokonce otevírá soubor přímo (tzn. ne jeho kopii), tak je možné porovnat informace typu : soubor vytvořen, upraven, uložen, tisk - přímo v Office.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.