Nejste přihlášen/a.
Jak je těžké přijít na heslo k zabezpečenému Word nebo Excel dokumentu. Nepotřebuji se tam dostat, jen by mě zajímalo, jestli tam mám věci v bezpečí.
0x
S holýma rukama nemožné, pokud chcete investovat několik málo stokorun, existují programy pro sklerotiky, sloužící ke zjištění zapomenutého hesla. jsou k nim i free nebo trial verze - dostupné zdarma, ty jsou zpravidla omezeny délkou hesla. U bezpečnosti záleží samozřejmě na délce a složitosti hesla a dále verzi Office (u nových verzí bude udělátek na prolomení hesla podstatně méně), ale PIN k elektronickému bankovnictví bych do dokumentu Office, stejně jako kamkoliv jinam neukládal. Nadávno jsem potřeboval prolomit heslo k nastavení účtu v Outlooku. I s vyhledáním a instalací potřebného programu to byla práce na 30 minut. Takže bezpečnost 0. Na hesla bych moc nespoléhal...
0x
Ještě jsou programy, které zjistí heslo, ale nesdělí Vám ho, pouze soubor otevřou s Vámi nově zvoleným heslem a soubor uloží pod novým jménem. A ještě : pokud si chci ověřit, jestli někdo zná heslo a dokonce otevírá soubor přímo (tzn. ne jeho kopii), tak je možné porovnat informace typu : soubor vytvořen, upraven, uložen, tisk - přímo v Office.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.