Nejste přihlášen/a.
Zdar, mám takový problém (ne jeden. Jsem do Win 7 přihlášený jako admin.
1) Stáhl jsem si program FreeManager a chci ho uložit do složky I:programymanažery jenže cokoliv se sem snažím nakopírovat nebo jen vytvořit složku dostámám o vidlí hlášku, že se musím přihlásit jako admin: k provedení této akce je nutné oprávnění. Přitom složka manažery má nastavení zabezpečení Everyone. Když pak kliknu na oprávnění, tak tam je nastaveno čtení a spouštění, ale není tam povolený zápis. To ale nechápu jak je to možné, když jsem admin. Navíc to nemohu změnit. Co musím udělat abych to mohl změnit? Jde to ve Windows premium? Nebo to je udělané tak, že jak to nastavím e.g. ve Win XP, tak ve Win Premium to nenastavím?
2) nemohu přijít na to jak změnšit ty ikony co mám v hlavním panelu vlevo. Ty vlevo jsou moc velké a jsou vidět jen dvě, ale ty ikony vpravo jsou zase dost malé a mohly by být větší. Jak to změnit?
doplněno 25.07.14 10:02:3) Ještě dotaz. Včera se mi instalovali aktualizace systému a dnes jsem zjistil, že některé byly neúspěšné. Když najedu na tuto stránku, která byla v odkazu u stavu aktualizace:
tak se mi to zobrazuje v češtině jako strojový překlad, což nejde rozumět. Nevíte jak to dát do angličtiny?
Jinam ho uložit jde? So to přesně píše?
doplněno 25.07.14 08:50:A co to vlastně je, odkud jse si ho stahl? Já ho nemohu najít
Free commander. slunecnice.cz/... Nejde o to, že ho mohu uložit jinam. Já ukládám instalačky do této složky a mám to tříděné, takže ho potřebuju tam. Asi jsem na XP špatně něco nastavil a teď se tam nemohu dostat. Píše že nemám oprávnění zapisovat do této složky. Jelikož jsem admin, měl bych převzít práva ssouboru/složky na sebe, ale nevím jak to mám udělat.
Manažery vlastnosti - Karta Zabezpečení.
Když chci Upřesnit nastavení zabezpečení manažery / Aktuální vlastník je nějaké číslo něco jako "S-1-4-19-1407001033-505967899-1170237915-400"
když kliknu na Upravit tak se přidá Administrátor do okna Změnit vlastníka na. tj. Admin-mujkompAdministrators. To se tam přidalo. Ale admin ( Admin-mujkompadmin ) už tam je. Dám OK. Položka Administrátor zmizí. Dám OK.
Jsem stále kliknu na Upravit (everyone). Tentokrát právo pro zápis jde upravit. Kliknu na OK. Dám OK. Poznámka: Hned před chvílí jsem toto už zkoušel a to zase psalo že nemám oprávnění. Pak jsem to zkoušel znova a najednou to šlo. Teď to funguje, už mohu zapisovat. Nevím proč to nefungovalo a pak zas jo. Dík.
Tak to je dobře, že se to povidlo. Tohle jsou zapeklité věci. Jinak já vás samozřejmě nechtěl nutit, abyste to ukládal jinam, mně šlo o to, pochopit podstatu problému. A kdysi jsem měl problém podobného ražení, který jsem také vyřešil, nevím pořádně jak.
A díky za vysvětlení názvu programu, já hledal freemanager a v nejlepším případě mi to nabízelo free download manager.
Teď jsem ale narazil na uzamčené složky v C:ProgramData. Tam je spousta uzamčených složek včetně Dokumenty, Data aplikací, ke kterým chci mít přístup. Na XP do těch složek chodím úplně běžně a dívám se co kam programy zapisují a co se dá vymazat. Ale zkoušel jsem například administrátorovi nastavit práva úplného řízení a pořád dostávám hlášky typu:
Nelze uložit změny Oprávnění pro Data aplikací. Přístup byl odepřen. Tak jak to udělat abych se tam dostal?
doplněno 25.07.14 17:32:Vlastně se nedostanu ani do složky s Filmama, Obrázkama, atd. protože vše má "zámek". Vše pod Dokumenty
ad3) zjistil jsem že popis stavu instalace jako "neúspěšná" nic neznamená. Jde o to, že se jednalo o instalaci .NET a slovem "neúspěšná" byla označena instalace nižší verze, než ta aktuální verze>4. Tedy není podstatné. Tenhle seznam instalací mi tedy příjde dost k ničemu, protože z něj nejsou odstraněny hlášky, které se vztahují ke starým verzím aktualizací.
ad4 k 16:02) zjistil jsem, že položky složek označené zámkem nemohou být přístupné protože se jedná o tzv. "junction point", který navíádí aplikace do jiného adresáře. Nevím tedy zatím jak zjistit cílový adresář, ale intuitivně to lze zjistit rozhlédnutím se kolem.
Složka Documents and settings odkazuje na Users.
Application data odkazuje na AppData,
Dokumenty odkazuje na Documents .
atd.
Users/Default/AppData/Filmy nelze zpřístupnit, protože složka Filmy ani Films neexistuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.