Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows xp na ssd

Od: cyrilis odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Koupil jsem si ssd disk s tím že přejdu na stolním pc z xp na win 7.Tak jak jsem nedávno přešel na ntb.Který používám

v podstatě jenom na net a drobné sw operace.Tam mi 7čky vyhovují,tudíž jsem se rozhodl ke kroku výše napsanému.

Leč mi na stolním pc 7čky nevyhovují kvůli nekompatibilitě sw-převážně hudebních sw...A chtěl bych se tedy vrátit ke starým dobrým xp.

Ale na netu jsem se dočetl že se v případě instalce xp na ssd musí provést pár operací...přehození v biosu na ahci a další.

mimochodem v biosu tuto možnost nemám a musí se prý doinstalovávat jakýsi ahci driver.

Chci se tedy dotázat,lze xpčka na ssd jen nainstalovat-vypnout defragmentaci-vypnout indexaci souborů?

Upřímně nechce se mi rozvrtávat více pc.

Díky za info:hlavně jestli nejaký uživatel má na pc xpčka na ssd a jak se syst.chová.předem díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mrpajer*
hodnocení

0x

Tady jsou užitečné informace o této problematice - chip.cz/...

cirilis

Díky za odkaz,je to asi nej shrnutí této problematiky na netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]