Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ide patice - rozdíl PC NTB

Od: totak® odpovědí: 5 změna:
Zdravim znalce kabelů.
Mám doma notebook používaný místo klasického PC jen na brouzdání po netu. Bohužel stařečka opustil hárd disk. Otázka zní, jestli existuje způsob jak do patky pro 2.5 IDE ATA připojit klasický velký disk z PC. Ať IDE nebo Sata. Mám doma minimálně tři funkční disky a notebooku jinak nic není. Přeci jen je to ale už obstarožní přístroj tak se mi nezdá rentabilní do něj kupovat nový disk nota bene když mi doma v šufleti leží funkční disky a hafo ide kabelů. Notebook se už nepřenáší protože má mrtvou baterii takže by vůbec nevadilo kdyby za ním nebo pod ním ležel disk na kšandě. Existuje nějaká redukce? Mám adaptér ide-sata-usb ale vzhledem k tomu že notebook má pouze USB1 nevyhovuje rychlost přenosu dat plánovanému použití pro systémový disk.
Za všechny názory k věci předem dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Konektor na 3,5 disky ma jen data, napeti 5 a 12 volt jde po napajecim kabelu. Konektor na 2,5 disky ma krome dat i 5 volt a napajeci kabel nepotrebuje. Jednoducha redukce neni, nebo bude drazsi. To plati pro PATA, se SATA disky nemam moc zkusenosti.

hodnocení

Aha to jsou ty čtyři piny navíc ve slotu pro malý disk. Takže i kdyby se našel kabel pro velký disk s koncovkou pro 2.5 na druhém konci, muselo by se řešit napájení.
Správně jste mě popostrčil. Zjistil jsem že existuje redukce Ide44 na Sata a v Číně se dokonce sežene za tři doláče takže ji hned zítra objednám. Dík.
lmgify

Muzes poslat odkaz na ten zdroj?

hodnocení

ZDROJ? Myslíš adaptér ide na sata? Www.buyincoins.com Do okýnka hledání napiš SATA IDE44 Mají tam dva ale nevidím v nich rozdil. Jeden je těsně pod 3us$ druhý o pár centů dražší.
Poštovné je v ceně. Obchod je to spolehlivý už jsem z něj objednával mockrát. Hlavně LED pásky a zdroje k nim.
lmgify
26.07.14 16:31

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]