Nejste přihlášen/a.
Chyba!-Wordu-otázka nejde opravit :-
(prosím poraďte laikovi přes PC .z klubu máme pro vyplnění PP zvířat formulář ve Wordu,já ho nemám,mám jen stažený Libre Office 4,1,ale to mi dělá při vyplňování neplechu-vyplnit to lze,ale mám vše různě špatně posunuté a neumim to srovnat,jde to,ale je s tim strašný opruz,nemáte radu jak získat něco jako wold nebo zda je někde ke stažení?děkuji za rady
a kde mohu stáhnout bezpečně a jakou verzi když mám PC s windows 8?už jsem chtěla stahnout 3.3 co chválili ale nic se nedělo .Potřebuji pouze na vyplnění dodaného dokumentu a co nejlehčí a bezproblémové nic jiného dělat nebudu děkuji
Zdravím,
váš problém bych viděl v tom, že se vám tzv. "perou"mezi sebou formáty.
Dovolím si navrhnout zkusit následující postup:
- stáhněte si balík LibreOffice - cs.libreoffice.org/... a nainstalujte ho
- udělejte si kopii vašeho formuláře
- kopii vašeho dokumentu psaného ve Wordu otevřete v LibreOffice Writer a aniž byste na něm cokoli měnila a vyplňovala, použijte příkaz "uložit jako"- vymyslete si nějaký název a ve spodním poli, kde je napsané "uložit jako typ"si v roletce vyberte položku "Microsoft Word 97/2000/XP/2003 (.doc) a dokument uložte
- zavřete dokument i kompletně LibreOffice
- najděte si uložený dokument, klikněte pravým tlačítkem myši, vyberte Otevřít v programu - LibreOffice Writer a dokument tak otevřte
- dejte opět "uložit jako"a dokument uložte pod nějakým názvem dolišným od toho původního (té uložené kopie) - a můžete zkusit vyplňovat. Hned uvidíte, jestli už se formulář bude chovat korektně.
Já to třeba dělám tak, že si ty ukládané kopie čísluju. Ve výsledku vám tak zůstane originál dokoment ve Wordu, jak jste ho měla původně, pak přeuložená verze 97XXXXXXX v čistém stavu a tenhle poslední který budete mít otevřený vám může sloužit k vyplňování. Pokud by bylo něco špatně, můžete tenhle vyplňovaný klidně smazat, otevřít si tu čistou přeuloženou kopii a zkusit to znova.
Zdravím ronyx,strašně moc děkuji za podrobný návod, zatím je to pro mě španělská vesnice ,když to čtu,ale pokusím se o to co píšete.Jen tedy já už na ploše ten Libre Office mám ,tak to stačí nebo to mám raději vše odinstalovat (ani nevim na osmičce kde,a nainstalovat nově z toho odkazu zde?děkuji
Pokud už Libre Office máte, odinstalovávat ho samozřejmě nemusíte. Celý popis jsem psal z toho důvodu, že jsme nevěděl, co a jak máte.
Celý fór toho, co jsem vám psal, spočívá v tom přeuložení dokumentu do toho formátu (typu) Microsoft Word 97/xxxx. To je totiž typ formátu, který umí jak všechny staré (právě od toho typu 97, se staršími už se de facto nepotkáte), tak i všechny nové verze všech kancelářských balíků. Na rozdíl od dnes populárního .docx, který umí sice všechny současné verze balíků, ale ty starší už ne (kompaktibilita není zpětná, jen současná).
Když si uděláte kopii toho dokumentu, co máte a budete pak experimentovat jen s tou kopií, nemáte co zkazit a nemusíte se ničeho bát. V případě chyby to můžete kdykoli smazat, udělat novou kopii a zkusit to znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.