Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřeboval bych poradit nebo vysvětlit co pro mě znamená tento test který jsem přiložil jako foto, Věc se má tak ře při zapnutí PC mi je napsáno že systém nelze spustit a mám na výběr ze dvou možností, Bud spustit obvyklým způsobem nebo nějaký nouzový režim. Při volbě čehokoliv vždy naskočí jen černá obrazov ka a dál nic i při dlouhém rčekání. Jestli jsem to dobře pochopil z testu tak bude problém asi z HDD. Můžete mi to potvrdit nebo vyvrátit a popř říct čím se to způsobilo a jak je možné toto odstranit a vyřešit. Díky moc.
doporučují zkusit tyto kroky (strojově přeloženo):
1) Restartujte počítač a jít do F10 pro nastavení (pro Windows Vista) nebo F1 (pro XP ks).
Podívejte se na záložce MAIN zajistit, aby váš pevný disk je rozpoznán.
Měl by něco jako WDC, Samsung, ST ... atd
a) Pokud to není v seznamu a pak zkontrolovat kabel IDE / SATA a napájecí kabely uvnitř počítače, aby se ujistil, že je zapojen na obou koncích řádně a znovu zasuňte.
b) Pokud je to uvedeno přejděte ke kroku 2..
2) Stiskněte klávesu F5 a pak ano, pak zadejte, pak F10 pak ano, pak zadejte obnovit výchozí nastavení systému BIOS.
3) Po restartování počítače vrátit do menu systému BIOS a jít doprava na kartu Spuštění počítače, a vyberte BOOT DEVICE PRIORITY a nastavit první bootovací zařízení na HDD skupině uložte změny a ukončete BIOS.
jinak hledat na HP Support Center nebo jinde podle kódu chyby BIOHD-1, BIOHD-2
našel jsem i toto
ale nemám s tím zkušenosti, prozatím jsem se nesetkal s touto chybou, jen co jsem vygooglil ...chyba disku nebo chyba biosu nebo kabely HD...
doplněno 20.07.14 18:39:dám odkazy na původní stránky, odkazy na překlad nefungují...
doplněno 20.07.14 18:44:pokud znáte angl., příp. překlad
Největší problém asi vznikl tím, že jste do PC nainstaloval nějaký ladící, nebo čistící program, kterým jste poškodil stávající instalci. Co jste s tím prováděl, než se to rozbilo? Proč jste instaloval soft, co je vidět na obrázku?
Dobrý den, tento software uz v pc byl. Já tam nic neinstaloval, Je to origo soft od HP. Toto mi vyskočilo při zmáčknutí F9, potom byly ještě možnosti jako Boot atd. takže to není tím že bych do PC něco nainstalloval. Mě šlo o to že tento program co je na foto jede a píše nějakou chybu no a já bych potřeboval zjistit co s tím, Jestli je třeba koupit nov y HDD, Nebo jenom reinstal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.