Nejste přihlášen/a.
Po nedávné totální havárii Win XP se mi stále nedaří uvést některé záležitosti Internetu do rozumného stavu.
Po zavření jakýchkoliv stránek Netu (kde jsem registrován) dojde k automatickému odhlášení přesto, že jsem při přihlašování zatrhnul políčko "neodhlašovat". Pokud se chci znova přihlásit, musím zadávat všechno znova (nejen heslo, ale i jméno, případně i mailovou adresu).
Nefunguje tlačítko "zpět", takže se nelze vrátit na minule prohlíženou stránku. Musím přepnout na domovskou stránku a zadat adresu znova (pokud si jí pamatuju).
Když uložím stránku do "oblíbených", zobrazí se tam i miniaturní ikona stránek. Když z toho odkazu udělám zástupce na ploše, změní se ikona na ikonu aktuálního prohlížeče, což vše značně znepřehledňuje, protože jsou všechny stejné (dřív se původní ikona objevila i u takového zástupce na ploše)
Děje se tak na IE8 i na Mozile, takže nastavením prohlížeče to nebude.
Co mám špatně?
doplněno 19.07.14 10:44:Objevil jsem další problém: XP si nepamatují nastavení tiskárny (mám starou Epsonku, kde se musí nastavit z kterého zásobníku se bude brát papír), takže před každým tiskem musím toto nastavení znova měnit. Takže předpokládám, že problém bude ve fungování adresáře "Documents and SettingsJáData aplikací". Tenhle adresář se mi po reinstalaci XP (včetně pár dalších) objevil dvojmo. Máte někdo nápad?
Zkusil bych vytvořit účet nového uživatele (s jiným jménem) se stejnými oprávněními jako jste měl předtím. Po přihlášení pod novým uživatelem se vám vytvoří v Documets and Settings nový profil. Nainstalujte tiskárnu znovu. Vyzkoušejte. Můžete si tam překopírovat z původního profilu vše co potřebujete. Když to bude fungovat, tak staré profily smažete.
doplněno 19.07.14 15:07:No, tak aspoň s tím přihlašováním se to zlepšilo. Ikony zástupců webů i s obrázky mi jde přetahovat jenom z MSIE. Naproti tomu z Chrome to nejde. Když zástupce vytvořím ručně má ikonu prohlížeče Chrome, tak je to zřejmě dáno použitým prohlížečem. Používáte-li třšeba Firefox a víte, že dříve umožnil ty ikony kopírovat, tak jej celý odinstalujte vč. záznamů v registrech (dobrý je Revo Uninstaller) a pak znovu nainstalujte. Tu tiskárnu jste z Tiskárny a faxy smazal a pak znovu provedl Přidat tiskárnu s výběrem správného ovladače?
doplněno 20.07.14 19:54:Tak sláva, že Fénix vyletěl z popela !
Tak jediná změna je, že nemusím znova zadávat přihlašovací údaje na registrované stránky. Jinak to nepomohlo ničemu, tiskárna je vždy po otevření dokumentu v základním nastavení, při stisku "zpět" v Internetu se to někdy vrátí o stránku, někdy ne. Ikony stránek se na plochu nekopírují.
doplněno 19.07.14 20:41:Celý problém vznikl, když jsem dal vyčistit disk před defragmentací. NT se kously a už nešli spustit. Některé podivné adresáře, které vznikly při reinstalaci NT a které tam určitě nemají co dělat se zarputile brání smazání. Protože objevuju neustrále nové problémy, rozhodl jsem se přeformátovat disk. Kdybych se dlouho nehlásil, vystrojte mému PC důstojný pohřeb
A je to. Akce se podařila. Byla to sice fuška, ale všechno už funguje, jak má. Dokonce se na disku C: uvolnilo místo 19GB!
doplněno 20.07.14 20:09:"Fénix vyletěl z popela"
Nevyletěl! Byl pracně vyhrabán . Instalace těch pár hlavních programů byla celkem sranda, ale ty desítky různých pomocných prográmků, pak to všechno roztřídit, nastavit, přiřadit ikony... už z toho mám oči do vrtule.
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.