Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost pripojeni

Od: danner122 odpovědí: 4 změna:
Chtěl bych se zeptat která mobilní aplikace měření internetu měří nejpřesneji rychlost.cz nebo dsl.cz
Dále bych se chtěl zeptat jak je to stěma jednotkama Mb/s mbit/s kbit/s atd...
Např kámoš má pomalej internet a v pc má napsáno že má 54 MB/S no a my máme mnohem rychlejší ( jiný poskytovatel) tak mi to taky píše 54 MB/S
Nějak jsem z toho zmatený
Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Zřejmě máte wifi připojení s maximálním režimem 54 Mbits, takže teoreticky můžete stahovat data rychlostí 54:8=zhruba 6,5 MB/s. Ale to je rychlost sítě doma co zvládne, ale u poskytovatele máte asi menší rychlost a tam je právě ten rozdíl mezi kamarádem a doma. Vy můžete mít třeba 30Mbits a on 10-20Mbits. Najděte smlouvu od Internet poskytovatele a hned budete vedět informace. Ještě si taky otestujte ping dezvu, ta je taky důležitá a může hrát důvod pomalého Internetu :) (Jinak 1 Byte = 8 bitů)

kono
hodnocení

1x

Mechanik/údržba internetového připojení, používá speedtest.net/...

danner122
hodnocení

Máme Pilsfree pilsfree.net/...

Tam myslím neni nastavena maximální sít leda že by byla nastavena v routneru.

danner122
hodnocení

speedtest.net/... Zde jsem naměřil 18,62 Mbps

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]