Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabezpečení wifi

Od: gamapolis® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Zajímá mě toto:pořád se píše o zabezpečení wifi.WEP,WPA-PSK,WPA,WPAA2 atd.Doma chytnu wifi po baráku ale už ne před barákem.Tak mě zajímá,jak se mi tam může někdo dostat,pokud nemá dosah na můj modem.Pokud to bude v dosahu tak to chápu,ale pokud to bude mimo dosah?Děkuji za vysvětlení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cheysuli
hodnocení

3x

No ono to nemusí být tak jednoduché. To, že vy před barákem wi-fi nechytnete, ještě neznamená, že ji tam nechytne někdo jiný s výrazně lepší anténou. Já s telefonem na záchodě wi-fi taky nechytím, ale tablet to zvládne bez sebemenších problémů. Nicméně pokud máte wi-fi skutečně dost daleko od veřejně přístupného místa, tak to asi moc řešit nemusíte.

uda1966*
hodnocení

2x

Dobrý den. Každé zabezpečení se dá prolomit ale pokud nastavíte WPA2-PSK, tak můžete být v klidu.

Nejde jen o šifrování přenosu. Pokud máte pocit že je zabezpečena síť málo, můžete nastavit filtrování MAC adres a dokonce síť schovat aby byla neviditelná a to je dobré protože co oči nevidí...

Jinak pokud není síť v dosahu, nelze se na ni připojit.

Hezký den.

hodnocení

To jsem chtěl vědět.Já bych to i zabezpečil.Přesněji řečeno mám to zabezpečeno přes WEP a skrytý název sítě,Protože na ostatní zabezpečení co umožňuje Zyxel P-660HN-WPA,WPA-PSK.WPA2-PSK se nejde připojit viz můj dotaz z 16.7.2014(23.12hod.)Stáhl jsem a nainstaloval aktualizaci jak radí Capri(viz obrázky z 16.7.)ale asi jsem něco udělal špatně,protože to pořád nejde.Za každou radu budu rád.Mám OS Windows Vista Home Premium 32 bit.koupenou 5/2008 na NB Acer 5310.

Jestli muzete pouzit jen WEP, tak si nekde vygenerujte co nejdelsi nahodne heslo. Skyti site pomuze jen tehdy, kdyz nekdo nema najaky vyhledavac jako Vistumbler. Omezit pristup na MAC adresu je take rozumne, ikdyz se to da lehce obejit prenastavenim Vasi Mac na jiny PC. Na druhou stranu to spise zachytite v logu, nebo s divneho chovani PC, kdy se Vam nepripoji

hodnocení

Díky.Zatím používám heslo které je na modemu vespod na té cedulce a to má 14 čísel a písmen.

Hodil jsem Vam navod co zkusit jeste do toho druheho vlakna, tak dejte vedet, jestli to pomohlo.

hodnocení

Odpověděl jsem už na druhém vlákně.Pomohlo to ruční nastavení,už to jde.Díky za pomoc.

deda43*

Dobré je taky WiFi Guard: Poplašné zařízení na Wi-Fi síti. Upozorní na nepovolené připojení.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]