Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě notebooku na splátky

Od: klima® odpovědí: 26 změna:

Zdravím... umřel mi notebook :( a opravdu bych potřebovala nový. Nemám ale peníze, abych hned zaplatila celou částku. Koukala jsem, že lze koupit notebook na splátky a podle kalkulačky bych splatila skutečnou cenu (tj. nepřeplácela), když budu splácet 10 měsíců stejnou částku (1/10). Myslíte, že je to dobrý nápad? Jinak bych musela být cca 3-4 měsíce zcela bez ntb, což pro mě nepřipadá v úvahu. Repasovaný nebo starší nechci, jsem na tohle dost náročná a nechci za 5000-10000 starý notebook, když můžu mít za 16000 mnohem lepší a nový i se zárukou. Co si o tom myslíte? Skutečně mi nehrozí nějaká lichvařina, když tam píšou, že "celkem zaplatíte" a je tam stejná částka jako u koupě (zaplacení) ihned?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak tak čtu po čem je sháňka...nepotřebuješ moc výkonný stroj a snad ani nový core i3 bude stačit bohatě.

Jedinné do čeho musíš investovat je koupě SSD disku...rychlost stroje bude cca trojnásobná...

doplněno 17.07.14 10:53:

Je to podle toho kdo "pujčkování" dělá...

Např takový essox chce jen dva doklady a kde pracujete a samozřejmě ověřuje bezdlužnost v sollusu.

Ale tipuji že to bude víceméně podobné, pokud nejste problémová osoba tak to bude ok.

hodnocení

No, měla jsem vyhlídnutý tento, nějako se mi blbě vyhledávají ty s SSD, protože to většinou v nabídce voleb k filtraci není.

Pokud si dobře přečtete smlouvu, tak se nic stát nemůže. Spousta firem takto nabízí. Tyhle podvody dělají spíš lichváři.
hodnocení

Takže by to mělo být ok? Prostě zajdu do toho obchodu, řeknu, že chci platit těch 1600+- měsíčně po dobu 10 měsíců a je to? Žádné příplatky ani nic? A budou potřebovat nějaké potvrzení z práce (ať tam můžu přijít už s tím připravená).

To je těžké takhle radit. Někde potvrzení chtějí, někde si zavolají a někde stačí vaše prohlášení. Já bych se toho nebál, ale přečetl si dobře smlouvu.
zvidavajanca*

Jo, a smlouvu nečtěte, je to přece zbytečný, ale pak tu nehledejte pomoc.

Buď daný obchod píše přes koho půjčují i základní informace. A určitě tam bude něco o to, že to nebude jen tak... kdo by to dělal a nic z toho neměl?

Chce si to důkladně porostudovat smlouvu!

dzordz*

Hangár má s tím SSD naprostou pravdu, zrychlí to neskutečně, komplet všechno.

Viděl jsem sims 3 na nějakém "herním" (specifikace přesně nevím, před vánocemi asi za 14) a to by u toho člověk usnul, než to najede.. pět minut čistého času, jestli ne víc. S SSD a nacachováním v paměti (při opětovném spuštění hry bez restartu počítače, protože superfetch systém pro SSD automaticky zakáže) by mohlo být výhodnější ji prostě zavřít a pak znovu spustit.

Na svém desktopu SSD nemám a když to vidím v porovnání s mnohem slabší konfigurací (micro deska, vše integrované), ale s SSD, tak závidím :)

hodnocení

1x

Dobry den, jestli notebook potrebujete k praci, tak neni co resit. Co se tyka splatek, tak by to chtelo videt kupni smlouvu, na udaje na internetove strance by jsem se nespolehal. Zjistete si o obchodu reference, to take dost napovi

hodnocení

Chci to koupit osobně v Euronics v Praze. Zkušební doba mi končí 9. srpna, takže bych si to tam chtěla vyřídit až po tom datu. Jen sbírám info předem, ať vím, na co se připravit.

Vyvedu vás z omylu... na internetu lze najít kupu ntb starých třeba 1.měs v luxusním stavu prodávaných z různých důvodů...ja už takto koupil 2 tablety s plnou zárukou...šlo o vyhrané soutěže...jsou nepoužité..atd.a levnější cca o 10-30%

hodnocení

Vím, že tohle se dá. Stejně jako koupit třeba starý/nový notebook, který třeba vyřadili z firmy nebo tak. Jenže s tímhle nemám vůbec zkušenosti a bojím se, abych se nějak nespálila. Vím, že třeba na aukru je taky kupa nových notebooků, které někdo třeba dostal a prodává je. Ale prostě... trochu se toho bojím. Je vůbec záruka přenositelná?

doplněno 16.07.14 11:06:

Jinak jsem docela náročná na parametry:

Min/Lépe: Intel Core i3/i5/i7; 6/8 GB RAM; 15,6"; numerická klávesnice, nVidia nebo AMD 2 GB; Win 8 64 bit; čtečka paměťových karet, 4 USB, LAN, HDMI, 750/1000 GB HDD... Myslím, že v těchto parametrech pod 15 000 nic neseženu.

kutululu

No tak ještě abyste nebyla náročná, přece si nekoupíte nějaký šmuk ;) V dnešní době tyto parametry má už skoro každý notebook a hlavně ceny každým rokem klesají. Si pamatuji, že jsem si před 7 lety koupila notebook za 24tisíc a to byl ještě jeden z nejlevnějších *haha* Do 15tisíc už byste sehnat mohla. Já mám teď notebook se všemi Vámi uvedenými parametry kromě RAM tu mám jen 4GB a grafiku mám nějakou HD 4000 nebo tak, ale stál mě 11tisíc. Než jsem si ho koupila, tak jsem sledovala trh a s lepší grafárnou a ramkou byli většinou o 3-4 tisíce dražší, takže pro Vás úplně ideál ;) Se splátkami nemám zkušenosti, určitě je nejlepší, pokud máte možnost si půjčit od rodiny, tam je to nejjistější *smich*

praivo*

Já mám doma NB za 130 tisíc (1998) :-D

praivo*

Potřebuješ opravdu takový HW? Co na tom chceš dělat?

hodnocení

Ano, potřebuji. Měla jsem i3, 3 GB RAM a bylo mi to málo. Dělám často spoustu věcí zároveň (pouštím film, permanentně otevřený přehrávač hudby, připojený externí disk bez vlastního napájení, internet, skype (nebo teamspeak atd.), k tomu hra (hraji prakticky jen The Sims a LOL, ale žere to hodně). A samozřejmě word. A přes to všechno chci, aby šlapal RYCHLE a nesekal se. Nesnáším, když musím při práci na PC/ntb čekat na nějaká načítání a podobně. Jestli vás zajímá, proč prostě hru nevypnu a nezapnu, až budu chtít znovu hrát... třeba to the sims se spouští poměrně dost dlouho. Stejně je to s ukládáním. Je to hooodně náročná hra, kterou je lepší prostě shodit do lišty, než vypnout (když třeba chcete pauzu na hoďku nebo tak). Takže mi jde o rychlost (proto mi jde především o lepší RAMky a i3 bych ještě vzala - ale nějaké Celerony a Dual Core atd. asi ne - a něco jiného než Intel už vůbec).

doplněno 16.07.14 13:52:

Resp. abyste měli představu, co na něm tak budu dělat: zapnu ntb, jdu na chvíli na net, pustím hru (třeba to the sims) a třeba si vytvořím postavičku a poslouchám při tom hudbu puštěnou v přehrávači, hru shodím do lišty, pustím si díl seriálu na jednu stranu obrazovky a na druhé brouzdám po netu, přehrávač mám pauznutý. Seriál vypnu a otevřu si word, pustím hudbu a něco píšu a střídám to s hraním hry. Mezitím jsem na chatu nebo skypu nebo něčem takovém. Takže multitasking :D. Prohlížeč prakticky nevypínám, protože buď jen tak brouzdám nebo hledám fakta při psaní/sledování seriálu nebo obrázky domů/lidí pro sims atd.

carrie123*
hodnocení

1x

Ahoj :)

Nekupuj si ho přes internet, ale určitě si zajdi do nějaké prodejny elektra, kde jim můžeš popsat veškeré svoje požadavky jak ohledně splátek, tak ohledně funkcí notebooku a oni Ti tam se vším poradí a notebook Ti objednají a zařídí i vše kolem smlouvy o splácení atd. Já to tak udělala, a jsem naprosto spokojená.

mirex*
hodnocení

0x

Jsem přesvědčený, že pro vaší "práci" na notebooku by bohatě stačilo navýšit paměť RAM na 6 - 8 GB a používat 64bit operační systém, např. WIN 7 nebo 8. Výkon i3 je na to co popisujete zcela dostatečný.

hodnocení

Jj, právě proto říkám, že bych i3 překousla (ale míň ne), a těch 6 GB na RAM je minimum, ale asi by to stačilo. Ostatní parametry jsou základ. Chci Win 8 64 bit, to beru jako jasnou věc - když bude ntb bez OS (nebo s něčím jiným), tak si tam ty osmičky stejně dám.

Co sem koukal tak hodně noťasů má 4gb RAM ale dají se zvýšit na dvojnásobek.

Nevyšlo by levněji si jenom dokoupit ramku na další 4gb?.?.?

hodnocení

Ale tím se poruší záruka, ne?

doplněno 16.07.14 14:39:

A hlavně: plat mám 13 000 čistého, a bokem si můžu na ten ntb dát tak 6 000/měsíc, tzn. stejně na konci srpna nebudu mít ani těch 15 na levnější ntb. Jde mi fakt o to, jestli opravdu zaplatím jen tu částku ntb, když ho budu mít na splátky. Nebo jestli je nějaká možnost "půjčky" ntb, dokud nebudu mít našetřeno (takže ty 3-4 měsíce).

praivo*

Záruka se neporuší, jen při případné reklamaci si bude třeba přidaný modul zase vyndat.

hodnocení

A to ssd stačí normálně něco kombinované? Nacházím jen samé ssd+hdd (32+xxx) a tak.

ladinpraha*
SSD je rychly disk pro system, ale pro nejake ukladani dat je maly. Proto za me urcite jeste s HDD, na ktery budes ukladat data, filmy, pisnicky ...
doplněno 25.08.14 23:22:

A první splátku máš kdy? Pokud v září, tak ti třeba přijde každý měsíc faktura. Ale to jenom tipuji, nemám se splátkami zkušenosti.

hodnocení

Tak jsem si ho teda koupila, ale mám tu krapet problém. Než budu někam volat nebo chodit, tak se zeptám tady. Mám teda ty splátky a tak, ale jaksi... ve smlouvě nikde není číslo účtu, kam ty peníze mám posílat. Předtím (v obchodě) jsem si toho nějak nevšimla. Je tu jen, že k 17. dni v měsíci bankovním převodem, a že informace budou upřesněny - jak? Kam to mám posílat? :D

Mno to vzhledem k dnešnímu rychlemu sledu během exekucí, penále etc...se staráte brzy, doporučím projít smlouvu, a ihned volat firmě, ještě je tu možnost že dostanete složenku která po zaplacení na poště pošle sama prachy na bank účet...to je celkem běžný postup u půjčkofirem...

hodnocení

17. září je první splátka. Po nějakém tom pročítání a tak by to teda mělo přijít poštou, otázka je, jak jim to bude trvat. Jinak mi to přijde na trvalé bydliště, což je docela štreka. 20.8. jsem kupovala a furt nic, no :P. A splácí se převodem z účtu na účet, tak snad to bude takhle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]