Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak tisknout s jednou tiskovou kazetou?

Od: vlazy* odpovědí: 7 změna:

Mám inkoustovou tiskárnu HP Deskjet F2280 All-in-One a pravděpodobně mi došel černý inkoust. U černého inkoustu to hlásí "Nekompatibilní" . Protože obě kazety (černá a barevná) v tiskárně mám už rok a už delší dobu mi to u černého inkousu hlásilo, že je v kazetě málo inkoustu tak usuzuji, že se spíše jedná o to, že v ní došel inkoust než o nekompatibilitu. Obě kazety byly zakoupené neoriginální od firmy Texpo a tiskly mi v uvedené tiskárně bez problémů. Ještě dnes jsem vytisknul jednu stránku barevně a jednu černě a pak mi přestal černý inkoust tisknout. Potřeboval bych ještě něco vytisknout, ale pouze s barevným inkoustem kterého by mělo být dost to nejde. Když mám obě kazety v tiskárně tak mi tiskárna odmítá tisknout. Když ale vytáhnu kazetu pro černý tisk a ponechám v tiskárně pouze kazetu pro barevný tisk tak to sice tiskne, ale pouze to co je barevné a černé místa (např. text) vynechá a nevytiskne. Zkoušel jsem už měnit různé nastavení tiskárny ale nic nepomáha donutit tiskárnu aby tiskla i černou barvu. Zajímá mne proto jestli existuje nějaký způsob jak na uvedené tiskárně tisknout s jednou barevnou kazetou všechny barvy včetně černé a nebo se mám smířit s tím, že to bez kazety s černým inkoustem bohužel nepůjde.

Byl bych rád kdyby jste mi někdo poradili kterou černou kazetu nejlépe koupit. Uvažuji o texpo-cz.cz/... nebo texpo-cz.cz/.... Předpokládám, že tyto obě cartridge snad jsou použitelné pro mnou uvedenou tiskárnu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

0x

S inkoustama dělaj výrobci strašný "čachry". Naštvali mě tak, že jsem doslova vyhodil barevnou inkoustovku, do které origo inkousty mnohonásobně přesáhly cenu celého toho krámu a zakoupil černobílou laserovku.

vlazy*
hodnocení

Originální inkousty bývají dost drahé. Neoriginální nebo renovované sice výrobci tiskáren nedoporučují, ale dají se pořídit za 1/2 - 1/4 ceny originálního a pokud někdo netrefi na nějaký zmetek tak většinou tisknou stejně dobře nebo nerozeznatelně od originálních.

vlazy*
hodnocení

Tak před chvíli jsem zkusil tiskárnu zapnout a nyní to už ukazuje inkoust i v černé kazetě a při pokusu o tisk mi to vytisklo to co jsem potřeboval. Se sháněním nové černé cartridge tak asi budu moct ještě počkat a něco mi to snad ještě vytiskne. Možná tiskárna špatně vyhodnotila množství černého inkoustu nebo špatně rozpoznala inkoustovou kazetu. I tak by mne ale zajímalo jestli nebo jak se dá na mnou uvedené tiskárně tisknout s pouze jednou barevnou nebo černou kazetou.

honzajak*
hodnocení

0x

Zakup si pro svoji značku tiskárny samostatný inkoust 100 ml, cena cca 130,- Kč.

Po naplnění a vložení kazaty do tiskárny Ti to zřejmě zařve něco o neoriginální kazetě.

Nech proběhnout proces "Čištění trysek" s výtiskem zkušební stránky a mělo by být vše v pořádku.

Barevnou kazetou černě nemůžeš z principu tisknout.

vlazy*
hodnocení

honzajak: O samostatném inkoustu jsem už uvažoval, ale nikdy jsem ještě cartridge inkoistem neplnil a mám z toho trochu obavu, že by se mi to nemohlo zprávně povést a mohl bych tak zbytečně zničit kazetu a vyplýtvat koupený inkoust. Ve výsledku by mne to pak mohlo vyjít dráž než rovnou koupit sice neoriginální, ale snad odborně renovovanou (naplněnou) cartridge. Vím, že to asi není nic složitého a mnoho lidí si cartridge plní sami, ale z pohledu někoho kdo to ještě nikdy nedělal, tak jako já, to může vypadat trochu jinak.

Proč bych barevnou kazetou nemohl tisknout černě? Barevný tisk přece může obsahovat i černé místa. Pamatuji si, že kdysi před několika léty kdy jsem měl ještě starou tiskárnu Epson tak do ní se vkládalo pouze jednu ze dvou vyměnitelných tiskových hlav i s cartridge podle toho jestli se chtělo tisknout pouze černě nebo barevně. Když jsem tam měl hlavu s barevným cartridge tak se s ní dalo bez problémů tisknout i pouze černě. Ty 3 barvy inkoustů které v tom barevném cartridge jsou by se přece měly dokázat při tisku namíchat na jakoukoliv barvu která je pro barevný tisk potřeba včetně černé.

Já plním už hodně let a náklady jsou destinové, samozřejmě, že barvami se tiskne i černá, ale pokud je tiskárna vybavena černým inkoustem, tak se barvy ohledně černé využívají jen na šedou stupnici. Teoreticky by ten tisk bez černé zvládla, ale musel by to umožňovat ovládací program tiskárny a není v zájmu výrobců, aby to šlo takhle obejít.

Většinou se u čtyřbarevných tiskáren černá používá jen na tisk textu a barvy (kromě barevného tisku) na celou škálu šedých - od černé po světlounce šedou. Pokud se tiskne obrázek s černým textem, tak to obvykle 4 barevná tiskárna vytiskne pomocí barevných inkoustů celé...

vlazy*
hodnocení

bmbx: Souhlasím, že tím plněním cartridge se dají náklady na tisk omezit na minimum. Je ale třeba vědět jak na to. Já s tím ale nemám žádné zkušenosti, ale možná někdy vyzkouším.

Chápu, že ten tisk včetně černé barvy s pouze jednou barevnou tiskovou kazetou je asi závislý na ovládačí v tiskárně jestli to umožňuje. Já ale v nastavení tiskárny mám možnost nastavit každou kazetu samostatně, např. "Jedna tříbarevná tisková kazeta" a nebo obě (černou a barevnou). Pokud tam je ta možnost nastavit pouze tu tříbarevnou kazetu tak bych předpokládal, že by to snad mělo tisknout i s touto jednou kazetou a to včetně černé barvy.

Jak tisknout s jednou tiskovou kazetou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]