Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
zajímá mě jak se to dělá, když máte disk na kterém máte nainstalovaný OS Windows XP 32 bit (32 bit PC), a je tam spousta programů, které dalo práci nainstalovat a nakonfigurovat. Když ten disk chci přehodit do jiného PC (na 64 bit PC) co se stane? Zkrachuje to? Zamrzne to? Napadlo mě, v první věc bych asi měl ještě na 32bitovém pc odinstalovat ovladače grafiky, aby to nezamrzlo na PC s jinou grafikou. Ale nebude se potom snažit použít ovladače pro jinou základní desku, což by mohlo ztuhnout? Mám na tom 32 bitovém PC zkusit přiinstalovat ovladače z jiné základní desky? Takže by si je pak XP možná sám dokázal najít? Nebo toto nemá žádné řešení? Mám pocit, že když jsem kdysi dávno zkoušel vzít svůj disk s XP a dát ho na cizí komp tak s tím byly nějaké problémy, že to možná nešlo nastartovat, tak nevím.
Hodne zalezi na tim, jestli tam mate alespon podobnou konfiguraci PC. Na PC muze mezet 32 bit instalace, jen se pripravite o pripadnou RAm nad 4Gb. Prolem bude, jestli predelavate na jiny typ procesoru, treba Intell na AMD. Zkuste a uvidite.
Jo no, to je přechod z Intelu Pentium IV na AMD Athlon 6000+ . Dost velká změna. Zkusit to můžu. Největší obavy mám z grafiky, tu bych odinstaloval.
doplněno 15.07.14 15:11:Mě nevadí že se připravím o paměť. Chci používat starší systém na staré programy a nový 64-bitový systém tam kde budu potřebovat hodně paměti. 4 Giga paměti je pro mě dost, protože až donedávna jsem měl jen jedno giga a čtvrt. Dnes mám 2 giga. Takže jestli budu mát 8 giga, tak si z toho na 64 bitovém systému klidně mohu udělat i Ramdisk.
Nejlépe přeinstalovat systém, bude to zamrzat padat i v případě - 32bit na 32 bit.
A jak píšete je tam spousta programů, tak proto to bude lepší nová instalace.
Udělal jsem jednou podobnou chybu.Počítač mě občas spadl, zatuhl.Vyměnil jsem základní desku, Po pár dnech zase zamrzal.Vyměnil jsem opět desku za jinou.Zas to chvíli šlo a pak zas zamrzal.Pal mě napadlo to přeinstalovat.
Výsledek - mám 3. počítače, které jdou bez chyby.Proto raději nově nainstalovat, dá to práci, ale bude klid.
Takhle velkou změnu železa podle mě systém nezvládne. Nejpolehlivější a nejjistější je, jak zde již zaznělo, nová čistá instalace systému a programů.
Jak jsem již psal, přenos systému na jiný železo umí Acronis Backup Recovery 10 + doplněk Acronis Universal Restore, který zajistí potřebnou výměnu ovladačů na cílovém stroji. Ale nikdy jsem to nezkoušel, takže netuším jak přesně to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.