Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybné rozpoznání DVD mechaniky

Od: evinek odpovědí: 7 změna:

mam DVD mechaniku od LG, ale po chvili mi ji zacne pocitac listovat jako CD mechaniku a nenacte vlozeny DVD disk. Stejne tak kdyz uz prizna, ze je DVD mechanika a ma DVD disk a treba ho zkopiruju na hard disk, tak potom po vysunuti (at uz tlacitkem nebo pres okno) uz nerozpozna dalsi disk ani prazdne medium a tvrdi, ze je CD mechanika a nic tam nema. Jednoduse problikne z DVD-RAM na CD-ROM a je vymalovano. Mam Win XP a rozpoznani ovladacu bylo automaticky systemem (PC je z druhe ruky). co s tim?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Jaký je přesný tip té mechaniky? Jinak bych zkusil zkontrolovat kabely, případně ji zapojit na jiný řadič a podívat se taky jak ji detekuje BIOS. Dále by stálo taky za pokus zkusit zapojit mechaniku do jiného počítače pro vyloučení její závady.
evinek

moc diky za rady. musim priznat, ze nejsem prilis zbehla v pocitacich, takze po kontrole kabelu, ktere vypadaji v poradku, jsem zvolila zatim posledni variantu, mechaniku vymontovala a dnes to zkusim zanest kamaradovi, aby to zapojil do sveho pc. tenhle pocitac nemam dlouho, tak treba je chyba v mechanice (HL-DT-ST DVD RAM GSA-4160B). kde v biosu by se to dalo najit? sorry za ignoranci, ale tam jsou prece nastaveni, ktera zadavam ja (aspon jsem si myslela) a tudiz zadano to bylo jako DVD.

evinek

tak jak jsem zminila, zkusila jsem mechaniky v jinem pc a chova se uplne stejne. takze ji muzu hodit tak akorat z okna. vsem diky za rady.

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Ještě mě napadlo, jaký máš ve Windows SP? Pokud žádný nebo jedničku, zkusil bych dvojku (trojku)

hodnocení

0x

Zkuste mechaniku v jiném počítači. Tím se pozná, je-li chyba v ní nebo v PC.

jabraka*

To Spider:

To právě zkusila a už je machanika v koši!?!

JABR

Další možnost formware mechaniky, ale moc bych tomu nevěřil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]