Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Literatura k Visual Basic

Od: adecko® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Budu asi nucena rychle se naučit aspoň základy práce s Visual Basicem pro Microsoft Office (bohužel 2003). Asi budu potřebovat pro Excel i Access. Mohl by mi někdo znalý doporučit jakou literaturu se pokusit sehnat? Pokud možno tzv.

blbuvzdornou - už mám svoje leta a do hlavy už nové věci hůře dostávám.

PS. Předpokládám, že nějaký novější programový prostředek pro windowsy zdarma není. Za penízky mám k dispozici jen tohle.

Děkuji a přeji stálé zdraví .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Co myslíte programovým prostředkem pro windowsy zdarma? Něco, co se váže k VBA (tedy k té verzi VB, která je uvnitř officů)? Nebo chcete jakýkoli libovolný prostředek a VB a Office jste vybrala pouze proto, že je tam už máte?

figurek*
hodnocení

0x

jak už padlo o jednu radu výše, ve vašem případě se nejedná o Visual Basic, ale o VBA, Visual Basic for Applications. Máte ho zdarma rovnou ve vašem MS Office. Stačí si ho otevřít.

Ale jinak se obávám, že si užijete, tak jako si užili všichni vaši předchůdci. Programovat ve VBA není zase tak snadné, jak vám možná někdo řekl. Čeká vás tvrdý boj s vaším vlastním PC, ale dá se vyhrát.

Jako literaturu bych vám doporučil nějakou starší příručku Excel + VBA, které se běžně vyskytují v knihovnách. Novou nekupujte, aspoň ne hned na začátku. Není to nutné. Za posledních 10 let se ve VBA nezměnilo skoro nic.

hodnocení

Dobrý den.

Děkuji za odpověď. Špatně jsem se vyjádřila - jedná se o VBA. Jak moc tvrdý boj to bude? Už jsem něco zkoušela, ale skonila jsem u toho, že potřebuju např. vyžádat od uživatele datum a na základě něho něco udělat. Potřebuju vědět, jaké funkce a procedury mám k dispozici, jaké objekty a vlastnosti atd. Proto ten dotaz na konkrétnější literaturu.

Stálé zdraví a pěkný den přeju.

jir*

microsoft.com/...

kompletní reference od Microsoftu k verzi Excel 2003 VBA

hodnocení

0x

Nebojte, není to až taková hrůza. A jsou i internetové zdroje. Googlem jsem našel třeba tohle: office.lasakovi.com/...

A taky máte rádce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]