Nejste přihlášen/a.
Prosím co dělat když mi dnes do spamu přišla 2 x, pokaždé jiná zpráva zaslaná z mé e-mailové adresy? Jednalo se o nějaké finance a nabídka práce - nevím zbytek protože jsem to raději neotevřela díky za odpovědi
Mě to přišlo již 3x. Stěžoval jsem si u Tiscali.cz na krádež mé identity, kterou může někdo jakkoliv zneužít. Stalo se to přesto, že jsem dával opakovaně nová komplikovaná hesla. Z Tiscali mě odpověděli, že používat podvodně cizí adresy je lehké, bezproblémové. Nemají chuť se s tím zabývat.
Identitu ti nikdo neukradl. Tiscali ti odpověděli správně. A ne, že nemají chuť se tím zabývat, ale s tím nelze normálně nic dělat. Je to úplně stejné, jako bych napsal na papírovou dopisní obálku tvou adresu, jako odesílatele uvedl stejnou adresu a nechal takový dopis doručit Poštou. A ty bys pak po Poště chtěl, aby to nějak řešila.
to @hm - ptám se jako laik. Kdybych byl chytřejší, schopnější - tak si nastavím PC jako poštovní server a mohu rozesílat maily s cizími adresami a rozeštvávat lidi mezi sebou, škodit podvodnými objednávkami, smlouvami ... a poštovní servery Centrumu, Seznamu ... to propustí k adresátovi ač tyhle adresy jsou registrovány u nich? To se mi hrubě nelíbí
Však jsem ti normálně odpověděl.
Dneska se už i ledacos blokuje. Někdo je snad rád, mě to spíš štve. Třeba zrovna mailový server si udělat můžeš, ale většina veřejných mailových služeb si pak od tebe mail nepřevezme. Někteří poskytovatelé ti nedovolí posílat maily přes jiný odesílací server, než jejich. Mailem se prakticky nedá poslat soubor s koncovku EXE, dokonce ani zazipovaný. Často je omezen počet odeslaných mailů za určitý čas (třeba nejvýše 20 mailů za 5 minut) apod. Tato omezení se zavádějí proto, aby se bránilo rozesílání spamů, virů apod., zkrátka "řeší" se problém, který má podstatu někde úplně jinde a také by se jinde měl řešit. Proto ta omezení stojí za prd, spamům stejně nemohou zabránit, jen se tím komplikuje normální využívání mailových služeb. Já osobně bych byl rád, kdyby se tato omezení přestala uplatňovat, ale k tomu už, bohužel, nedojde.
A nakonec: Občas v práci narazím na odkaz, zajímavou informaci apod., které si chci prohlédnout doma. Tak co udělám? No pošlu si to mailem na svou soukromou (nefiremní) adresu. Odkud? No ze svého soukromého (nefiremního) mailu. Tedy já sám sobě pošlu mail. Doufám, že mi to nikdo zakazovat nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.