Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. V mém notebooku Acer Aspire 6930 nejde z ničeho nic napsat zavináč. Vždycky to šlo, ale asi jsem něco zmáčkla a píše mi to v. Malé vé. Zkouším to opravit, ale nejde to. Prosím čím to může být a jak to opravit? Děkuji předem.
To malé v píše při zmáčknutém pravém altu (altGr)? Nemáte zapnutou anglickou klávesnici?
doplněno 10.07.14 19:33:Zkontrolujte nastavení klávesnice.
AltGr+V funguje jen u rozložení klávesnice QWERTZ, u QWERTY zkratka nejede.
Mačkala jsem vždy pravý Alt Gr a malé v, ted to nejde @ toto jsem napsala a levý alt 64. Ale já bych to chtěla zpět, jak jsem zvyklá. Děkuji, možná že mám něco zapnuté, ale co, to by mi to nepsalo čárky háčky.
Některé programy blokují kombinaci AltGr. Jaké programy jsi nedávno instalovala resp. jaké máš spuštěné na pozadí (viz oznamovací oblast nebo správce úloh)? Používáš např. programy pro virtualizaci PC jako je VirtualBox nebo VMware?
Já žádné programy neinstaluju, nejsem žádný počítačový divoch, jsem spíš začátečník, hraju jen mahjong, akorát jsem si dala novou tapetu na pozadí z Hanulky.
Klávesa AltGr nahrazuje kombinaci Ctrl + Alt takže pokud zkusíš napsat @ pomoci Ctrl + Alt + v tak to jde?
Ano když zmáčknu Ctrl + levý Alt najednou a pak v dostanu @ jde to , ale jinak než dřív, už jsem blízko?
Blízko v tom směru, že se nejedná o přepnutý jazyk či rozložení kláves jelikož AltGr resp. Ctrl + Alt + v funguje jen s rozložením QWERTZ.
Ano, u "QWERTY" funguje "Alt" + "2"...
V mém nastavení se tyto klávesnice přepínají pomocí "Ctrl" + "Shift"...
A jaká je ta kombinace kláves, která Vám dříve psala @ a nyní "v"?
doplněno 11.07.14 11:14:Jazyk CS máte u klávesnice "QWERTY" i "QWERTZ", u první je @ jako pravý Alt+2 a u druhé jako pravý Alt+v ...
Dobrý den,
nemohu přímo poradit čím to může být, ale já osobně píšu zavináč jinak. Můžete to použít než opravíte Váš způsob. Použijete klávesovou zkratku Alt + Shift, čímž přehodíte klávesnice a už jen napíšete Shift + ě. Pak zas přehodíte klávesnice Alt + Shift.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.