Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne modrá - nastavení PC

Od: npapach odpovědí: 9 změna:

dobrý den všem,

měl jsem tiskárnu Canon i 550 a když jsem dal barevný tisk, chyběla modrá. vyzkoušel jsem novou tiskárnu HP Color Laserjet CM1312 MFP ( nové orig. náplně) a modrá opět nikde. vzal jsem druhý počítač a výsledek byl stejný. když dám barevný scan na HP tak se modrá vytiskne. vypadá to na problém v nastavení SW, ale už nevím kde. prosím poraďte

děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ještě bych se zeptal co a z jaké aplikace jsi tisknul?

npapach

tisknul jsem barevný dokument ve wordu,barevný text v exelu, fotku z prohlížeče obrázků a faxu a corelu. toto jsem zkouše z obou počítačů na obě tiskárny a výsledek, chybí modrá

podívej ve vlastnostech tiskárny na "Color management" a zkus si s tím trošku pohrát, mělo by to být ono ;)

npapach

ve vlastnostech jsem zkoušel skoro všechno, pokusím se to vyzoušet ještě jednou. ale zaráží mě že ten problém je na dvou různých tiskárnách a dvou různých počítačích

To je fakt zajímavý problém. Na jedné může být třeba vadná cartridge a na druhé... nevím. A ještě to tiskne ze skeneru...

npapach

na druhé závada (k reklamaci) :) to by byla dost velká souhra náhod. prý bych vyhrál 8x ve sportce než by se to tak sešlo

cybermagefroll*
Tohle je fakt hodně divný. Jediný co mě napadá, zda není ve vlastnostech tiskárny ve správě barev ručně zapnutý nějaký podivný profil pro výběr barev. Případně (pokud se to vyskytuje u obou tiskáren) tak není profil obecně nainstalovaný windowsSystem32SpoolDriversColor (to se provádí pravým tlačítkem myši a zvolí se z nabídky instalace profilu)

možná špatně předdefinované nastavení v ovladačích (nepravděpodobné), zkuste dát modrou na max... jako druhý krok zkuste stáhnout zbylé barvy, jestli toto nastavení tiskárna vůbec akceptuje ;)

Pokud s tím ale nijak nemanipuloval, tak je divné, žeby se mu to takhle samo rozhasilo navíc na dvou strojích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]