Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout potvrzování ve Win 7?

Od: h4ever® odpovědí: 2 změna:

Při každém spuštění Windows 7 se spouští program pro kontrolu teploty CPU a N/B a pokaždé se mě Wndows ptá jestli chci tomu programu umožnit přístup na nějaký disk (přístup si ádá program). Potřebuji poradit jak vypnout tyto hlášky, protože mám za to, že to má na starost Windows. Také mě vadí, že když spouštím nějaký program tak se zobrazují potvrzovací hlášky jeslti ho chci spustit místo toho, aby se rovnou spustil. Přitom jsem přihlášený jako administrátor. To samé se týká třeba práv. Občas se objeví potvrzovací okno, které mi říká, že pro přístup do složky je třeba mít práva, zmáčknu enter a jsem tam, ale tyhle hlášky mi vadí a chtěl bych je vypnout. Poradít kde a jak?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Programy které nabíhají při spouštění se nastavují ve složce "po spuštění" Ta se dá vyhledat přes vyhledávání počítače ale já bych doporučil program Ccleaner kde má položka po spuštění vlastní řádek v nabídce toho, co se má čistit. Otevření té nabídky vyvolá seznam programů které se spouští jako první po startu počítače. Stačí odmáznout fajfku a potvrdit OK.
Požadování přihlašovacích údajů po spuštění je v nastavení windows v položce - správa hesel. Tam se dá vypnout.
Mimochodem - spouštět počítač v profilu administrátora je nejlepší cesta k zavirování počítače a silně se nedoporučuje. Je stokrát lepší udělat sí účet uživatele s nastavením širokých práv než trvale používat účet admin.
hodnocení

Bohužel, ani jedna z odpovědí nebyla k tomu na co jsem se ptal. Neptal jsem se na hesla nebo přihlašovací údaje. To potvrzování se týka toho, že nějaký program si žádá spuštění a já mu mám dát povolení. Taktéž jsem nežádal o vypnutí toho programu na měření teploty procesoru, ten chci aby se spouštěl. Také není pravda že by byl ve složce "po spuštění". Většina programů dnes využívá register

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

ale jak říkám, já to nechci vypnout, jen aby po mě Windows nechtěl potvrzování přístupu k disku.

Režim administrátora používám už roky a nikdy jsem s virama žádný vážný problém neměl. Akorád ve Firefoxu se občas stalo, ale tyto viry se nešíří mimo složku C:Documents and SettingsAdministratorData aplikacíMozillaFirefoxProfiles, napadají akorád profil Firefoxu. Odstranění viru je otázka chvilky, ale jak říkám, to se nestává často. A stejně tomu bych nezabránil ani kdybych byl přihlášený pod účtem běžného uživatele. Ten profil se zaviruje tak či tak, ale lze jej kdykoliv obnovit ze zálohy nebo vyléčit Avirou. Také je to o tom, že programy, které instaluji stahuji z důvěryhodných zdrojů, o kterých vím, že neobsahují vir.

Jo a obzvlášť na Windows 7 bych si účet běžného uživatele nezakládal, protože mi ten W7 strašně pomalu najíždí. Trvá obvykle přes dvě minuty někdy i podstatně déle.

doplněno 05.08.14 22:10:

oprava: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]