Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obraz na monitoru nesedí - jak nastavit?

Od: martin33* odpovědí: 5 změna:

Ahoj.

Mám Win 7. Snažím se nastavit rozlišení které by mi vyhovovalo. Problém je v tom, že když zvolím 1680x1050 které monitor dovoluje, obraz je celkově posunutý cca 1 cm dolů (zalézá) takže dolní panelová lišta je schovaná a nahoře je centimetr černý pruh. Jinak po stranách sedí. Na všechna jiná rozlišení obraz na monitoru sedí skvěle, ale chci zvolit právě tento. Nevím čím to je, ještě jsem se s tím nesetkal,nebo mi něco uniká.

Ano, mohu ještě tlačítky na monitoru lehce výsledek korigovat, ale jedná se max. asi o 4 mil. na každou stranu, což je málo. Možná je to jen nějaká maličkost, ale nevím jak to udělat.

Předem díky za případné rady.

M.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Je to CRT monitor? Posli model.

hodnocení

0x

Není mezi tlačítky na monitoru jedno s nápisem AUTO (nebo Autoadjust). Případně může být v Menu nastavení monitoru.

Jaký vstup (kabel) používáte? Tímle trpí VGA připojení (modré koncovky). Zkuste jiný kabel (VGA) nebo ještě lépe, pokud má monitor vstup na DVI nebo HDMI použít tento.

martin33*
hodnocení

Problém jsem již vyřešil. Chyba byla v tom, že po výměně monitoru za jiný, který jsem měl doma (také starší) jsem nenainstaloval ovladač, tlačítko AUTO tedy nezafungovalo. Doinstaloval jsem nový driver-ovladač monitoru, použil tlačítko Auto a je to srovnané.

Děkuju ale za Vaše odpovědi.

M.

doplněno 03.07.14 23:56:

pepr: Ano to jsem se dočetl různě na internetu ohledně těch kabelů, ale v tomhle případě to nebylo tím, nicméně monitor ani jiný výstup nemá, takže je to jedno. Ale použiju radu na svém počítači (jinde).

lmgify

Ano, kvuli ovladaci jsem se ptal na ten model toho monitoru :) Sice si myslim, ze by si to Windows meli zjistit samy prectenim interni pameti monitoru pres DDC, ale predpokladal jsem, ze mohlo jit o starsi verzi Win nebo stary monitor, ktere jeste prime cteni parametru monitoru neumely.

martin33*
hodnocení

Já už nevím přesně jak to bylo ale Win 7 a zobrazení Samsung slušnej LCD...tak nevim proč si to sám nezkorigoval..nejlepší je když se na těhle věcech člověk potrápí sám, pak mu to zůstane v hlavě a ví a i může poradit.

ahoj zatim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]