Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternativní toner, zkušenosti

Od: radarbrdy* odpovědí: 10 změna:

Ahoj,
zvažuju koupit originál, cenový rozdíl není zase tak veliký. Přesto se zeptám.
Jaké máte zkušenosti s alternativními tonery?
Díky.

Tabulka cen, jednoho prodejce...

typ; vyrobce; cena czk
TN-2010; original; 927
TN-2010; Printline; 649
TN-2010; Print IT; 620
TN-2010; Peach toner; 770

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ako byvaly servisny technik (5,5 roka) Canon,HP,Panasonic a trochu Epson,Minolta,Sharp vacsinou len zle.

1.)Problemy s fixaciou obrazu (rozne defekty biela nieje biela ale siva,cierna nieje cierna ale sivocierna,)

2.)Vyrazne opotrebenie dielov tlaciarne v pripade ze natrafite na vadny kus cartridge.(fixacia,prevodovka-vylamane zuby na oz.kolesach tlaciarne lebo sa tazko otacaju prevody v cartridge)

3.)Prierazy vysokeho napatia-toner je el.vodivy

4.)Sypanie do drahy papiera a tym padom cela tlaciaren,podavacie a posuvne mechanizmy,elektronika-toner je vodivy a pri vysokom napati vznikaju prerazy.

5.)Aj zvukove efekty vrzganie,piskanie

6.)Vysledok original vs.nahrada pri plnofarebnej tlaci (fotografie) a to sa ani nebavme o farbostalosti.

7.)Vyrazne opotrebenie fixacnej jednotky --ci je to uz valec alebo folia.Niekedy sa neda vymenit iba folia ale len cele aj s vykurovacim telesom a to uz sme na cene novej tlaciarni (v segmente tych najlacnejsich tlac a multifunkcia).

8.)To co usetrite nasypete do servisu.

9.)Poradim vam ako usetrit.Musite mat doma tu istu tlaciaren ako v praci.Ak mate original tonery v praci,tak mate vystarane...zvysok si domyslite...

až na bod 9 souhlas; v práci máme jiné tiskárny, a že jich je ...

lojzik16
hodnocení

0x

Já teda rozdíl nepoznávám. Používám alternativní tonery již řadu let a nesetkal jsem se s výše uvedenými problémy. Úspora proti orinálům je obrovská.

doplněno 29.11.16 13:47:

Ještě bych chtěl dodat, že není alternativní toner jako toner. Doporučuji nakupovat ideálně podle zkušeností známých nebo vlastních.

hodnocení

0x

Tak když už oživujem 2roky staré téma, tak taky něco připíšu :) U nás je zkušenost taková, že musíme vypisovat veřejné e-aukce na tonery (cca na 100tis). Samozřejmě, že rozhodující je pro vedení cena a tak vyhrávají firmy, jenž nemohou dodat nic jiného než alternativy. To, že jich polovinu vyreklamujem a je s tím tolik práce navíc už nikoho nezajímá, takže výše popsané body sedí dnes více než před těmy 2lety - hlavně bod 8. Je uplně super ušetřit na toneru pár stovek, ale při rozbití vypláznout pár tisíc a to i přesto, že je to nová tiskárna v záruce, protože servis neuznává servisní opravy, když je použit neoriginální toner. Vivat šetření !

lojzik16

Pardon, já si nevšiml, že je to staré téma. Nicméně oba příspěvky co tu přibily mají něco do sebe. Takže potom to vypadá, že je potřeba mít štestí. Já "štestí" s tonery od tonerhaus měl, takže se přikláním k využití kompatibilní verze tonerů... Kdybych je neměl, tak bych rozhodně váhal a více přemýšlel...

mp*

Taky jsem v obraze a vidím, že je to stará otázka, ale stejně aktuální. Takže - originální tonery jsou zločinecky drahé, to je jasné. Alternativní tonery jsou levnější (o dost) ale. Moje zkušenost - laserová tiskárna HP 5L (nákup 1995 cena 22 tis. kč). Originální toner cca 2700 kč, alternativa už klesla až na 500 kč. Mě stále jako záložní funguje. HP barevná 3550 (r.v. 2006) originál tonery tak cca za 3000 kč, já jsem se dostal na 800 kč, bez problémů. Nová tiskárna Brother stará půl roku. Originál toner 1700 kč. Alternativa za 550 kč. Risknul jsem to u AToneru (Krásova ul. v Praze). Ze 4 tonerů byl jeden špatný. Docela jsem měl strach, ale vyměnili kus za kus, a zatím to jede (asi 2 měsíce). Tak uvidíme.

hodnocení

0x

Taky přihodím zkušenost. Za dva roky jsem na toneru ušetřila tolik, že si za chvilku můžu koupit tiskárnu novou. A to jsem prvního půl roku kupovala origoš. Když jsem zjistila, že vydrží 6 týdnů; a že neorigoš vydrží dvakrát déle za poloviční cenu - měla jsem hned jasno...

vencaa
hodnocení

0x

my alternativní tonery kupujeme pravidelně hlavně kvůli ceně... máme s nimi dobrou zkušenost, ale samozřejmě záleží na značce... někdy s nimi bývají problémy... tuto značku neznám

nikdo*
hodnocení

0x

Možná to někomu pomůže. Mám asi 12let starou HP1600. Original cartridge Q600x, skoro 2000kč. Pak se dají sehnat cartridge plněný, a tady je rozdíl, jestli je to original toner, nebo neoriginal. Pozná se to celkem rychle. Ta originál, za cca 800kč má plné barvy, nedělá fleky-nemaže, nedělá šmouhu. Ty neznačkové, za nějakých 500kč dělají různé typy šmouh, vynechávají, a hlavně barevné podání není zdaleka tak výrazné.

robert*
hodnocení

0x

Přidávám se se svými zkušenostmi. Už několik let používám neoriginální tonery a zatím bez obtíží. Tiskárna bez problémů funguje jak má a tisk je také kvalitní. Ono asi hodně záleží na tom, od koho odebíráte. Nepouštěl bych se do repasovaných tonerů (tedy použitých tonerů, který někdo (ne)odborně doplnil). Doplněný prášek se Vám může rozsypat po tiskárně a to není žádná sranda.

Poptejte se u známých a uvidíte, jestli vám nějakého dodavatele nedoporučí. Přeci jen se na kompatibilní náplně vztahuje 2 letá záruka jako na každé jiné zboží *zdravi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]