Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení NET

Od: bolevec® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se připojit v chatě k wifi. Ale tak, aby jsem měl vlastní malou síť ke které se může připojit víc lidí. Poskytovatel mi zaregistruje na jednu adresu. Potřebuji tedy anténu a k tomu nějaký routr? (musí umět napájet anténu po LAN a zároveň mít vstup pro koax? Co vlastně potřebuji, prosím o jednoduchou specifikaci. Není k mání rovnou jen jeden prvek který umí vše? Moc děkuji všem!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Potřebuješ jakýkoli wi-fi router. Do něj přivedeš kabelem net a dalším kabelem ho propojíš s hlavním PC. Bezdrátově pak připojíš jakékoli množství dalších zařízení.

doplněno 05.08.14 13:31:

Podle mě ti poskytovatel přivede signál vzduchem k anténě a od antény kabelem do místnosti. A slabý signál? Jaký si nasmlouváš, takový máš.

hodnocení

Já ale žádným kabelem nic připojit nemohu. Mám je wifi signál a to slabý.

Poskytoval nedodává nějaké klientské zařízení?

V principu potřebujete zařízení dvě. Jedno v klientském režimu (ať už ve formě samostatné antény a zařízení, či ve formě kompaktní jednotky, kdy je anténa integrována přímo v jednotce) umístěné na střeše. Tato část je připojena k poskytovateli. a končí ethernetovým rozhraním, které propojíte se svým bezdrátovým routerem umístěným uvnitř objektu, na který se pak připojujete svým počítačem (svými počítači). Tento bezdrátový router současně zajišťuje překlad adres tak, aby se mohlo připojovat více vašich strojů přes jedinou adresu přidělenou poskytovatelem.

hodnocení

Tedy si odpovídím sám (myslím si to dobře?)

Ven například toto: Ubiquiti NanoStation Loco M2 k tomu napáječ do LAN a nějaký wifi router. Pak nastavit přes IE konfiguraci. Je to tak?

Dík

Přesně tak, pokud ovšem vysílá poskytovatel na 2,4 GHz. Nanostation na střechu, ethernetový kabel do baráku, pak injektor napájení PoE, následuje nějaký wifi router a jeho port označený jako WAN. Počítače se pak připojují k routeru přes wifi nebo přes kabel na LAN portech (typicky tam bývají 4 porty). Nastavuje se to pak tak, že se počítač nejprve přípojí přímo k injektoru namísto wifi routeru, nastaví se jednotka Nanostation na střeše, pak se připojí wifi router a nastaví se ten. Eventuelně je dobré ten Nanostation nastavit ještě na zemi pro případ, že by nastal problém a musel by se resetovat do továrního nastavení. Teď to sice není zase až takový problém, ale zejména v zimě je každý výstup na střechu "o hubu".

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]