Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Potřebuju přeinstalovat notebook, ale když dám obnovení, tak bod obnovy mám 3 dny zpátky (mám nový hardware a win jsem do toho instaloval před měsícem a půl), ale hardware se mi nevymaže.
Takže vás prosím, nevíte, jak vymazat hardware (CD s W7 mám originální)?
P.S. Pokud to někoho zajímá, W7 jsem instaloval již 4x
Pravda, napsal jsem to dost nesrozumitelně.
Oprava: Chci znovu nainstalovat 64-bitový OS W7 asi na 350 GB a zbytek bych nechal pro Linux (asi 150 GB), ale to bych zvládnul, jen jsem zmatený z BIOSu a metodu pukus omyl (klikni a uvidíš) se mi zkoušet nechce.
A díky za odpověď
V BIOSu si nastavíš sekvenci bootování, nejdříve CD/DVD potom HDD (Hard disk drive). Pak jak najíždí DVD máš stisknout klávesu aby DVD mohlo spustit instalaci. Jinak si zkontroluj jestli máš v Perifŕiích zapnutý všechny harwarový "onboard" věci, který tam chceš mít. Třeba když nemáš zapnutou zvukovku, tak se ti pak nenainstalují ovladače a nebude ti fungovat zvuk.
Bod obnovy není to samé jako přeinstalování. Pokud chceš přeinstalovat Windows tak potřebuješ instalační CD nebo instlační soubory. Jestli máš instalační soubory Windows na svém disku, tak si je nejdříve vypálíš pomocí programu Nlite a uděláš si bootovací CD/DVD, aby si mohl nabootovat z instalačního CD/DVD.
Pozn. 1) Nlite fungoval na Windows XP, jestli funguje i na Windows 7 si nejsem tak úplně jistý). 2) ujisti se, že znáš Product number Windows, protože to po tobě asi instalátor bude chtít. Product number je uvedený na štítku COA nebo ho zjistíš pomocí programu "Magical Jelly Bean key finder" ještě před tím než spustíš instalaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.