Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám dotaz,jelikož mám hodně dat hlavně foto a video tak to mám zálohovaný všechno asi na 5ti dvouvrstvích DVD tak se chci zeptat jestli je vhodné použít nějakou Flashku,nebo je vhodnější externí disk?Jde mi hlavně o to aby data třeba za 10-15let i díl z Flashky nezmizela nebo aby byla čitelná nebo je DVD lepší? ale je to takové neuspořádané na těch dývkách skladovat se to snažím v co nejideálnějších podmínkách (sucho,čisto,tma,pokojová teplota...)
díky za rady
Hlasuji pro externí hdd, nejlépe jako NAS někde mimo pokoj s počítačem.
Pokud budete používat disk připojený na USB, tak buď nebudete zálohovat ho nebudete odpojovat od PC. Takže když Vám něco zruší komp (vir, požár, přepětí), tak to vezme neodpojený disk sebou.
doplněno 28.06.14 19:01:pokud nepotřebujete zálohovat stovky GB, tak ještě máte možnost zálohovat do nějakého online úložiště... zdarma, kvalitní servery, neustále dostupné atd..
V tom případě externí disky nebo NAS se dvěma HDD.
doplněno 28.06.14 20:45:Fleška je dobrá na přenos dat, ale ne na delší zálohování. Na to je nespolehlivá. O tom vlastně vypovídá i cena. Je to součástka za pár korun.
Kupte si externí harddisk a zálohujte data na něm. Jedna kopie v PC, druhá na externím HDD. Občas (třeba 1xměsíčně) externí disk zkontrolujte, aby bylo možno pořídit novou kopii, pokud by náhodou zhavaroval. Jednoduchý a free program na porovnávání obou kopií je třeba TreeComp a pomocí něj přidáte jenom změněné soubory.
no disk bych jenom naplnil a nechal odpojený když by přibyly nějaký nový data tak bych ho jen zapojil ,přidal data a zase odpojil a schoval ale externí disk je ohodně dražší proto bych chtěl spíš Flash,nižší přenosové rychlosti by mi nevadily
Kup si ten externí disk už, jak ti tady radí. Poměr cena/kapacita/výkon je rozhodně příznivější u extHDD než u flešky. A samozřejmě uděláš první zálohu a pak jen doplňkovou.
Ok tak jste mě přesvedčili,koupím si ex. disk a co koupit interní? to není žádnej rozdíl od ex.ne? max 500GB mi ale zatím stačí
možná napořád
díky za rady
Externí je spolehlivější, protože jej používáte pouze pro to zálohování a jinak je někde v klidu, v bezpečí v šuplíku...
Jak píše @bmbx, záloha má opodstatnění, pokud je od PC oddělena nejen elektricky, ale především fyzicky. 500 GB je fajn, ale nyní bych nešel pod 1TB.
Tak jsem nakonec koupil ten Western Digital My Passport Ultra 500GB kasa.cz/... a spokojenost
Díky za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.