Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
už jsem se na to ptala,ale nic se nezměnilo,tak mě hned nenadávejte,že jem něco neudělala,co jsem měla.
poradte.cz/... Ještě asi 2x se mi disk objevil po restartu, ale pak už ne.
Tak picasem to neni, odinstalovala jsem jej a nainstalovala jiný a dělá mi to stále. Tak nevím.
Prostě se mi ztratil disk D a nikde neni. Měla jsem tam spoustu fotek
dejte start/ovladací panely/Nástroje pro správu/správa počítače/uložiště/správa disků tam najděte ten disk D pak na něj klikněte pravou myší a dejte označit jako aktivní
Umíte se dostat do BIOSu? Pokud ano, podívejte se, jestli je disk vidět tam. Mělo by stačit nahlédnout do sekce označené nějak jako: Standard CMOS Setup (Standard CMOS Features, Main) Disky nebudou mít označení C:, D:, to je věc systému, ale měly by tam být vidět dva disky. (Pro vstup do BIOSu se nejčastěji používá stisk klávesy DEL po zapnutí PC.)
POZOR! Jen se podívejte, nepokoušejte se tam něco měnit a při odchodu z BIOSu potvrďte, že chcete odejít a neukládat změny!
doplněno 28.06.14 16:35:Pokud tedy skutečně máte dva disky, znamená to závažný problém a bez proniknutí dovnitř PC se neobejdete. Disk D: má buď vadný /odpojený kabel, nebo je sám vadný. Protože se disk vůbec neobjeví v BIOSu, buď jde o závadu na kabeláži, vadnou elektroniku disku, nebo poruchu řadiče, ke kterému je disk připojený.
Že jste s kabely nic nedělala vy, to nic neznamená - někdy konektory moc dobře nedrží a kabel může povytáhnout samotná váha svazku kabelů - zejména při přesunu PC. Prvním krokem by tedy mělo být otevření PC a kontrola a domáčknutí kabelů (datového i napájecího) disku, výměna kabelů, připojení na jiný napájecí kabel ze zdroje, případně přepojení disku na jiný SATA konektor základní desky. Potom poslechem a dotekem disku při otevřeném PC zjistit, zda se disk vůbec točí. Pokud ne, lze disk vymontovat a vyzkoušet v jiném PC. Když nic z toho nepomůže a disk nebude fungovat ani s jinými kabely v jiném PC, je pravděpodobně vadná elektronika disku.
U počítače v záruce by to znamenalo reklamovat vadu disku, ale reklamace neřeší záchranu uložených dat - Záchrana dat by vyžadovala odbornou firmu, což bývá drahé a protože by se disk při tom musel nejspíš rozebrat, přímo to vylučuje jeho reklamaci.
Moc děkuji za odbornou radu, sama to asi nezvládnu,naštěstí mám dobrého známého,který mě s tím pomůže.
Tak jako laik,jsem se podívala do pc,ale všechno vypadá dobře a pevně upevněné. Dala jsem pc zpět a po jeho zapnutí,se nejednou disk D objevil. Tak já nevím,asi tam opravdu něco je špatně a nevím,jak dluho mi to vydrží. Doufám,že mi můj známý pomůže,protože jinak nevím co s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.