Nejste přihlášen/a.
Proč někteří lidé platí za hudbu a filmy, když se vše dá sehnat zdarma a pro svoji potřebu legálně?
Např. jedna písnička za 30 Kč. Vždyť se to dá sehnat zdarma. Kdo by to zbytečně platil?
Protože až nebude platit nikdo, nebude hudba zdroj obživy. Ne, že by to nemělo mouchy - vím, co namítnete: že je to zdroj obživy hlavně pro xxx dalších lidí a ne primárně hudebníka atd. Nicméně si myslím, že hudba by měla něco vynášet, ačkoliv si mnozí budou ťukat na hlavu. Ale já jim jejich názor taky neberu, chápu docela dobře, proč jim (Vám) nedává smysl, že by měli platit.
Beru to prostě tak, že chci tomu hudebníkovi, kterého práci obdivuji, zaplatit za jeho práci. Že platím xxx dalších věcí kolem, je jasné, ale oddělit to bohužel nejde.
Moje oblíbená zpěvačka, která druhým rokem rozjížděla svou kapelu, dávala on-line hodiny zpěvu za nějakou částku, aby skupina vydělala na turné po světě - částky z prodeje alb na to nestačily. Když to vezmu kolem a kolem, nedivím se, turné (zvl. po Amerikách apod.) musí být šíleně nákladné.
Většinou to dělám jakoby zpětně, album si poslechnu na youtube a když se mi líbí, koupím si ho. Když nelíbí, neposlouchám dál. Když se mi líbí jedna dvě písničky z alba, stáhnu si je, s tím nemám větší problém. U filmů už je to složitější, tam kupuju pouze ty, o kterých vím, že a) se mi budou líbit nebo b) se na ně podívám ještě jednou (pokud jsem je viděla stažené). Album si poslechnu 10x do měsíce, film 3x do roka (pokud to je něco super trouper), tak ano, tam mi těch peněz je už trochu líto.
Ano, platím za všechnu hudbu i filmy
Ze dvou prostých důvodů. Zaprvé, pokud se mi písnička opravdu líbí, tak mám dobrý pocit, že si ji koupím.
Zadruhé se moje oblíbené písničky na internetu nevyskytují v dostatečné kvalitě, takže když si ji koupím, tak je v bezztrátovém kodeku WAV s přenosovou rychlostí 1411 kbps. Tomu se žádná MP3ka nevyrovná.
doplněno 27.06.14 22:37:
Ne, stahuji zdarma- když je to legálně
Nechcete snad srovnávat stahování filmů nebo hudby z netu s krádeží v obchodě !?!?!?
Na jake filmy se rad divas?
Co treba takovy Avatar? LOTR? X-Men...? Pirati z Karibiku?
Vsechny maji spolecne velmi vysoke vyrobni naklady, ktere ovsem zajistuji libivost.
Kdo myslis, ze takove filmy bude vyrabet, az si je nikdo nebude kupovat nebo na ne chodit do kina, pac je to za penize? Nebo se pak spokojis s filmeckama placenyma Fondem pro podporu a rozvoj Ceske kinematografie?
Nekdo to holt tedy zaplatit musi, abys Ty ses mohl divat zdarma. Podpori tim sve oblibene tvurce, producenty a nataceci studia kteri mu zase na oplatku natoci dalsi pekne filmy.
Majitel Vám dává svou věc ke koupi. Nešikovně, moc to neumí.
A jelikož s jeho nabídkou nejste spokojen, tak mu tu věc ukradnete.
Rozumím tomu dobře?
1. Ten, je v tomto případě "majitel", by to po těch letech už měl umět. Když se to doteď nenaučil, nemá proč se divit, že lidi hledají jiné cesty.
2. A kde bych to teda měl legálně sehnat, pokud chci např. jen 1 skladbu v CD kvalitě, ale kvůli vysoké ceně nemám důvod si kupovat CD a prodávané "empétrojky" zase nejsou dostatečně kvalitní?
A co když Vám majitel svou věc nenabídne vůbec?
Já vlastním také několik zajímavých věcí. Mám očekávat Vaši ctěnou ozbrojenou návštěvu?
Dotaz je o prodeji, tudíž varianta, že daná věc na prodej není, je poněkud mimo. Nechceš se radši před napsáním reakce na nějaký příspěvek nad obsahem toho příspěvku trochu zamyslet a ne hned napadat autora, protože jeho názor je jiný než tvůj? A vůbec, netvrď mi, že ty sis nikdy nic nestáhl, nepodíval se na film/neposlechl si písničku na YouTube atd...
To by ti ten hypotetický veterán asi chyběl, nemyslíš? Ale jak mi chceš zabránit, abych si případné tvého veterána vyfotil, (opatřil si kostrukční výkresy) a postavil si repliku?
Křičet, že jsem zloděj a nezaplatil jsem ti 500 000,- Kč, ti totiž vůbec nepomůže...
každá věc má dvě strany .. a Ti co tu hudbu vyrábějí nás neokrádají? On zpívá, já mu peču rohlíky, proč vydělává 100.000x více? Ale to je stejné jako s fotbalisty, hokejisty, tenisty, ( každý se z Vás posere z Kvitové , že ma Granslam a že za něj dostala 5.000.000 a vy pak celí štastní jdete do špitálu vytírat chodby za 2000 ). Ano doktoři mají 75.000 ale učí se na to o 10 let více, ale posranci z televize Nova ( Ray Coranten - nebo jak se to píše) namá ani maturitu, všechny obelhal,že ji má, a my jsme štastní, že nám hlásí zprávy s platem 50.000 . Když nemá pořádné vzdělání, ale Nova potřebuje multikulturní složení. O co má větší plat než třeba řidič tramvaje, který nasazuje svuj život a nervy?
.
Takže platíme protože nejsme takoví zloději jako oni, co za hodinové vystoupení ( Vondráčková ) si řekne v Sezimově Usti 800.000 jinak nepřijede. Udělali jsme si z nich něco nadpřirozeného tak teď za to platíme.
.
Před 20 roky Michael Schumacher zavodil za 400 kč po svoji šichtě. Dnes dostává milion za každý ujetý metr ( omlouvám se ve vší uctě k jeho památce), prostě jsme si z lidí ( nadlidí ) udělali modly a ted za to platíme. kdyby byli noprmální, stála by písnička 3 koruny, oni by vydělali 60.000 měsíčně, ale to by se jim moc nelíbilo.
Ostatně jak můžeme prodávat hráče fotbalu za 2.000.000.000 ( dvě miliardy ), když takovou hodnotu má i nejmenší stát světa. Chceme být fanatiky do každé blbosti tak platme.
Jsem zvědav kdy vznikne FUN Club, tramvajáků, lidi jim budou fandit a za přestup z MHD Ostrava do MHD Praha vyplázne Pražský podnik 2.000.000 na ruku řidiče ( Nebo kohokoli jiného )
Ale pořád platí .. platíme, neboť je to zákon. Naplatíme.. protože nas nechytí ... Každý at si vybere ...
Spravedlnost v platech nikdy nebude, smiřte se s tím - nic jiného se s tím dělat nedá.
Kamarád kdysi vyvinul teorii, která logicky popisovala, proč by naše společnost nefungovala, kdyby sportovci a hvězdy dostávali tak vysoké platy. Princip si nepamatuji, ale znělo to zajímavě. Čímž nemíním ty platy, které jsou opravdu mnohdy nadsazené, omlouvat (tisíce lidí by si ty peníze zasloužilo víc), ale jsem s tím smířená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.