Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takvý dotaz.
chtěla bych založit na facebooku stránku. samozřejmě vím, jak se to dělá i co to obnáší. spíš mě zajímá, jestli lze na stánce (ne profilu) nastavit soukromí jako na Twitteru. třeba, když mou stánku bude chtít někdo sledovat, tak klikne na LIKE, mě příjde něco jako žádost o přátelství a já mu ji schválím či budu ignorovat. pokud bych mu tu žádost schválila, tak by se mohl účastnit diskuzí, sledovat mé fotky či na ně nějak reagovat. nechci totiž, aby se tam scházeli lidé, teré to nezajímá a kteří by "trollovali". ale nechtěla bych si je pustit na svůj soukromý profil, prorože jej mám vyhrazený pro přátele.
Tak pokud víte, jak se to dělá, tak mi to prosím popište či pošlete odkaz, děkuji
Hledat soukromí na FB je jako jít se utopit na Saharu. Cokoliv tam dáte, to si přečte daleko víc lidí, než si myslíte.
Tím nemyslím jen NSA a pod, i u nás je dost důsledně kontrolován a pro mnohé instituce (nejen) státu i je vítaným zdrojem
info, jelikož lidi na sebe napráskají neuvěřitelné věci. Ale kdo chce kam ...
Osoby,kterým potvrdíte žádost opřátelství, můžete rozdělit do skupin. Důležitá je skupina "Omezeno" -- těmto přátelům se zobrazuje pouze obsah (čili příspěvky) které nastavíte jako "veřejné". U každého vašeho příspěvku lze vybrat,které skupině přátel se zobrazí. Můžete si vytvořit různé skupiny, některé jsou v nabídce předvolené. Například skupiny "Blízcí přátelé", "Známí", "Práce"...atd...sama si vytvoříte další
Jak budete dávat na váš profil příspěvek, stačí zvolit skupinu/skupiny, kterým se tento příspěvek bude zobrazovat.
Ještě existuje možnost nemít profil veřejně přístupný (nevyhledají vás cizí lidé). Někde ta je také možnost - kdo mě může požádat o přátelství (všichni nebo přátelé přátel.Nevím, zda je možnost nikdo)
Mám dojem, že možnost zákazu vyhledání profilu už Facebook v rámci "vylepšování"zrušil. Ale pořád by ještě mělo jít nastavit, kdo může poslat žádost o přijetí nebo zprávu ...
doplněno 26.06.14 20:03:@ Anzionka: Nemínila jsem nastavení pro vyhledávače, ale přímo FB. FB už před pár měsíci nastavil každému profilu, že jej na FB může vyhledat kdokoliv (už si nemůžete jako dříve vybrat třeba jen "přátele"). Totéž platí pro profilovou fotku, už nejde nastavit, že ji můžete vidět jenom Vy nebo jenom Vaši přátelé ...
@ Promon: Souhlasím. Komu jde o soukromí, měl by se Facebooku vyhnout velkým obloukem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.