Nejste přihlášen/a.
Prosim vás vysvětlil byste mi jak je složen disk dvd , a na co je tmavý prostřední kolečko zespod disku (Je to nějaká vrstva dvd?) viz: cs.wikipedia.org/...
Jak dlouho vydrží přibližně data na dvd-/+R Verbatin?
Je dobré vypalovat na dvd-r verbatin (i na ostatní značky) menší rychlostí než je max. vypalovací rychlost 16x, a jaká je optimální menší rychlost vypalování na dvd , aby když bude moc malá abych si to dvd neupálil a naopak když bude zase vyšší než max. vypal. rychlost , tak aby se taky nějak nerozbilo.
Jaké jsou typy na mechaniky, které jsou dobré a které naopak ne, třeba mi mě zajímalo jak je to s kvalitou u vypalovaček u LG (mám asi tudle - lg.com/... (GH22L/NP20, GH22L/NS30) .
Jaký je rozdíl mezi dvd-r a dvd+r (Nějaký rozdíl v tom být přece musí , třeba v použité technologii nebo v něčem jiném.)?
Jaké dvd je lepší Verbatin nebo Panasonic a kde se v dnešní době vyrábí tyto výrobci disky?
Budu rád, když mi na všecky otázky odpovíte.
Malou rychlostí nic neupálíš ale snižuje se kvalita záznamu, stejně jak pálit maximálkou. Optimální je pálit o něco menší rychlostí než je DVD / CD stavěné. Mezi DVD + DVD - je rozdíl v rychlosti rotace disku, v jednom případě jsou konstantní otáčky a v druhém konstantní úhlová rychlost...
Já kdysi když jsem pálil jsem pálil snad 8x a záznamy se drželi a drží pořád. Kupoval jsem verbatinky a jiné dle mě solidnější značky. Hodně let už ale nepálím. Ztratilo to celkem smysl s nástupem flash disků a sd karet s ohromnou pamětí za minimální cenu. I autorádio jsem vyměnil z CD mechaniky na model s usb a sd vstupem.
Kvůli penízkům, kvůli času, kvůli spolehlivosti, kvůli úspoře místa a organizaci,... si kup v základu ext. USB 3.0 disk aspoň 2TB-3TB v lepším případě rovnou sítový NAS s kapacitou 2TB a více a nejlépe RAID režim 2 disků. CD/DVD je opravdu dnes už přežitek a ten BD to jen definitivně zabil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.