Nejste přihlášen/a.
Prosim vás vysvětlil byste mi jak je složen disk dvd , a na co je tmavý prostřední kolečko zespod disku (Je to nějaká vrstva dvd?) viz: cs.wikipedia.org/...
Jak dlouho vydrží přibližně data na dvd-/+R Verbatin?
Je dobré vypalovat na dvd-r verbatin (i na ostatní značky) menší rychlostí než je max. vypalovací rychlost 16x, a jaká je optimální menší rychlost vypalování na dvd , aby když bude moc malá abych si to dvd neupálil a naopak když bude zase vyšší než max. vypal. rychlost , tak aby se taky nějak nerozbilo.
Jaké jsou typy na mechaniky, které jsou dobré a které naopak ne, třeba mi mě zajímalo jak je to s kvalitou u vypalovaček u LG (mám asi tudle - lg.com/... (GH22L/NP20, GH22L/NS30) .
Jaký je rozdíl mezi dvd-r a dvd+r (Nějaký rozdíl v tom být přece musí , třeba v použité technologii nebo v něčem jiném.)?
Jaké dvd je lepší Verbatin nebo Panasonic a kde se v dnešní době vyrábí tyto výrobci disky?
Budu rád, když mi na všecky otázky odpovíte.
0x
Malou rychlostí nic neupálíš ale snižuje se kvalita záznamu, stejně jak pálit maximálkou. Optimální je pálit o něco menší rychlostí než je DVD / CD stavěné. Mezi DVD + DVD - je rozdíl v rychlosti rotace disku, v jednom případě jsou konstantní otáčky a v druhém konstantní úhlová rychlost...
0x
Já kdysi když jsem pálil jsem pálil snad 8x a záznamy se drželi a drží pořád. Kupoval jsem verbatinky a jiné dle mě solidnější značky. Hodně let už ale nepálím. Ztratilo to celkem smysl s nástupem flash disků a sd karet s ohromnou pamětí za minimální cenu. I autorádio jsem vyměnil z CD mechaniky na model s usb a sd vstupem.
0x
Kvůli penízkům, kvůli času, kvůli spolehlivosti, kvůli úspoře místa a organizaci,... si kup v základu ext. USB 3.0 disk aspoň 2TB-3TB v lepším případě rovnou sítový NAS s kapacitou 2TB a více a nejlépe RAID režim 2 disků. CD/DVD je opravdu dnes už přežitek a ten BD to jen definitivně zabil ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.