Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení wi-fi a NB

Od: fido* odpovědí: 12 změna:

Zdravím. Koupil jsem starý netbook, ale nějak mi prodávající opoměl říct, že zde není wifi.

Jaký router mám koupit, který by byl schopen chytat wifi signál a pomocí LAN kablíku mi jej pouštět do NB?

Co nastavím v routru za nastavení, jako odkud bude brát signál? Mohu dát DHCP - IP bude přiděleno? A co pak v NB? Také DHCP - IP bude přiděleno?

Předem děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co zkusit tohle: alza.cz/...

doplněno 25.06.14 22:01:

mujsoubor.cz/...

fido*
hodnocení

Honzo, dobrá varianta, ale musí to být router, protože já budu používat směrovou anténu. Kratká wifi je na malou vzdálenost. Ale děkuji za radu.

Musí to být router. Musí mít odšroubovávaní anténu, ale mě jde vyloženě jak ho pak nastavím, pokud tam je možnost brát data LAN nebo WIFI. A jak to nastavit v NB.

Předem děkuji

fido*
hodnocení

Honzo, ten článek je skvělý, tohle zapojení znám a je běžné, ale, pokud jsem něco nepřehlédl, řeší pouze wifi za routrem, tedy, že přívod signálu do routru je po LAN. Já potřebuji, aby se routr uměl wifi přijímat a pak to posílal dál po LAN.

Představ si situaci. Soused má wifi a posílá mi ji, Já si ji pak rozvádím po bytě LAN.

Děkuji

Tak to bohužel nemám potuchy. Snad poradí někdo jiný.

Otázkou je zda potřebuješ router a nebo stačí wifi v klient modu. Ale v zásadě ti jde o funkci klient.

alza.cz/...

Co třeba wifi repeater? it.cestuji.info/...

doplněno 27.06.14 21:33:

@maverick: Je pravda, že z principu činnosti opakovače dochází ke snížení propustnosti sítě. Znáte snad lepší řešení této otázky?

fido*
hodnocení

jj něco takového ... prověřím to ... ale vypadá to jako zajímavá volba.

Repeater je strašná prasárna a primárně je určený pro zvýšení dosahu wifiny

Nu ten klient mód nestačí? Prostě budu chytat wifinou a posílat LANkou. Popřípadě ovislink má wisp... diit.cz/...

fido*
hodnocení

potřebuji to chytit od souseda z dalky ( zesilovačem) přes wifi, a pak si to pouštět po chatě, nejlepe tedy zase wifi ( aby byl nakrmen nejen NB ale i telefon, Kindle atd ...

jednu variantu už budu ted zítra testovat, tak uvidíme ...

hodnocení

0x

Není-li k dispozici volně šířený internet přes wifi, budete si muset sehnat poskytovatele přípojení (providera). Na něm závisí, zda a jaké zařízení pro příjem internetu budete potřebovat. Porozhlédnětě se po vhodném providerovi ve vašem okolí, s ohledem na cenu, rychlost a kvalitu připojení. Můžete vybírat providery šířící internet kabelem, optickým kabelem, vzduchem (wifi), pevnou tel. linkou nebo mobilem.

fido*
hodnocení

Takže pro odborníka po lopatě a pomalu:

potřebuji poradit jak dostat do netbooku data pomocí wifi routeru . Nic víc. Už je má otazka pochopitelnější? Mám netbook a nemám možnost do něj natahnout kabelem LAN přímo, ale musím jít přes wifi. Otazkou tedy je jaký router a jak jej nastavit, aby chytal signál, který tady je ( to není součást otazky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]