Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou grafiku pro tuto sestavu

Od: v4s1m4* odpovědí: 6 změna:

Mám tuto sestavu Pentium Dual Core E5500 2,8 GHz, desku ASrock G41C-VS, 5GB ram, zdroj 500 - 600 W budu kupovat, jakou nejlépe grafiku, aby to procesor utáhl. Cena někde kolem 4000,- dražší už asi nemá smysl s ohledem na komponenty. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Grafika není o tom, co utáhne procesor, ale o tom, jaký slot máte na základní desce a jaký zdroj to bude živit.

Deska má PCI-Express slot a s kvalitním 600W zdrojem tam můžete dát prakticky jakoukoliv grafiku (se slotem PCI-E) co je na trhu. Snad jen high-end grafiky by mohly trpět nedostatkem energie.

Právě že je... Nemůžeš dát k takto slabému 2jádru r9 280, grafika by se nudila (využitá by byla tak na 40%). K tomuto procesoru max R9 260x

Ale jděte...

To že grafika nepojede na 100% přece neznamená, že ji tam nemůže osadit.A je lepší mít rezervu, než z toho ždímat krev. Tazatel se ptal co tam může osadit a v tomhle je limitován jen a pouze kompatibilitou, výkonem zdroje a obsahem své peněženky.

doplněno 25.06.14 16:30:

Schválně mi řekněte jakou grafiku byste mi doporučil do mé téměř 6 let staré sestavy, pokud možno nVidii:

Intel Core 2 Quad Q9400, Asus P5Q SE Intel P45, zdroj 700W

No tak jistě... může dát grafiku za 10K k procesoru, který je starý 5 let... Ale proč? To ať radši koupí nový CPU za 4000kč a k tomu GPU za 6000kč a ve hrách bude mít více fps...

Q9400, takže r9 270X (nvidie neznám, ale ekvivalent by měla být gtx 760). Navíc koukám 700W zdroj, to by mě zajímalo co tam máš za grafiku, protože i kdyby tam byla nějaká s 200W tdp, tak v poho stačí kvalitní 400W...

Přesně... proto jsem psal, že tam může dát prakticky cokoliv, když to bude kompatibilní. Cenový limit si dal tazatel.

Co se týká mne... poslední 3 měsíce tam mám skutečně GTX 760, ale ta neodpovídá cenové relaci tazatele. Co se týká zdroje... je to z doby kdy jsem tam měl 2x GTX 260 v SLI (původní 550W zdroj to neutáhnul).

hodnocení

0x

K tomuhle je zdroj 500W moc... kup 350W seasonic a máš ještě 200W rezervu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]